• BIST 9524.59
  • Altın 2493.4
  • Dolar 32.5145
  • Euro 34.7382
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Harran’da Kadınlara Sevginin Sembolü Kırmızı Güller Dağıtıldı

Harran’da Kadınlara Sevginin Sembolü Kırmızı Güller Dağıtıldı
Amerika Birleşik Devletlerinde 8 Mart 1857 yılında daha iyi çalışma koşulları talebiyle bir tekstil fabrikasında başlatılan grevin 129 kadın işçinin...

Amerika Birleşik Devletlerinde 8 Mart 1857 yılında daha iyi çalışma koşulları talebiyle bir tekstil fabrikasında başlatılan grevin 129 kadın işçinin ölümüyle sonuçlanması anısına her yıl çeşitli etkinliklerin düzenlediği Dünya Kadınlar Gününde, Harran Belediyesi ve AK Parti İlçe Kadın Kollarının işbirliğinde, kadınlara gül dağıtıldı.

Tarihi Kale önünde başlayan etkinlikte, İlçe Kaymakamı Temal Ayca, Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter, yönetim kurulu ve çok sayıda üye, kadınlara gül vererek, Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Belediye Başkanı Özyavuz, burada yaptığı konuşmada, toplumun yarısını teşkil eden kadınların sadece yılda bir kez değil yılın her gününde hatırlanmaları gerektiğini belirterek, "Kadınlarına değer vermeyen toplumların gelişmişliğinden söz edilemez. Kadınlarını dışlayan, ikinci sınıf insan muamelesi yapan toplumlar asla ilerleyemez" dedi. Ekolojik Kadın Köyü Projesi başta olmak üzere, kadınlara yönelik gerçekleştirdiği birçok proje ile adından söz ettiren Başkan Özyavuz, kadınların toplumdaki yerine vurgu yaptı.

AİLENİN VE TOPLUMUN TEMELİ

Kadınların sadece ailenin değil, toplumlun da temel taşları olduğuna dikkati çeken Başkan Özyavuz, hükümetin kadınlara yönelik son yıllarda gerek çalışma hayatı gerekse medeni kanunda önemli düzenlemeler yaptığını hatırlattı. Özyavuz konuşmasında,"Yapılan tüm çalışmalara rağmen kadınlarımız için yapacak daha çok şey var. Çünkü, halen ülke genelinde okuma-yazma oranı, erkeklerle eşitlenmiş değildir. İlköğretime katılmayan kız çocuk kırsal kesimlerde halen vardır. İş gücüne katılan kadın oranımız yeterli değildir. Oysa bir kadın ne kadar eğitimli olursa, gelecek nesiller de o kadar eğitimli olacaktır. Bu nedenle ben, kadınlarımıza yapılacak en önemli yatırımın eğitim olduğuna inanıyorum" diye konuştu. Özyavuz, yaşadığımız yüzyılda, medyadaki haberlerde halen kadına şiddetin varlığını kendisini hissettirdiğini vurgulayarak, "Bunları en aza değil, sıfır düzeyine getirmeliyiz. Kadına şiddet kabul edilir değildir" şeklinde konuştu.

Özyavuz, tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladıktan sonra, beraberindekilerle birlikte kadınlara gül dağıttı. AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Huriye Biter ise, konuşmasında, Hz. Melana'nın sözünü hatırlatarak, "Kadın önce insandır. İnsan gerçeğinin, erkek ve kadında tecelli eden hakikati Hz. Mevlana'da çok derin anlamlara bürünür. Mevlana o güzel sevgili, kalpleri cezbeden bir pınarın nurudur. Kadın Hakkın nurudur diyor" ifadelerine yer verdi. Biter, Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine katılan tüm protokol üyeleriyle kadınlara teşekkür ederek, "Bu günümüze değer katınız, onur verdiniz. Emeğin vicdanı olan kadınlarımızın, bu onurlu gününü yürekten kutluyorum" dedi. Tarihi Kale önündeki gül dağıtımı, en faza kadın öğretmenin bulunduğu İmam Hatip Kız Meslek Lisesi ile Suriyelilerin barındığı sosyal tesislerde devam etti.

Harran’da Kadınlara Sevginin Sembolü Kırmızı Güller Dağıtıldı

Harran’da Kadınlara Sevginin Sembolü Kırmızı Güller Dağıtıldı

Harran’da Kadınlara Sevginin Sembolü Kırmızı Güller Dağıtıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim