• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 16 °C

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinin mezuniyet töreni

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinin mezuniyet töreni
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2016-2017 akademik yılında çok sayıda mezun verdi.

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi 2016-2017 akademik yılında çok sayıda mezun verdi.

Eyyübiye Kampusu Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda düzenlenen mezuniyet töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İlk olarak fakülte birincisi olan öğrenci Gülçün Baytur bir konuşma yaptı. Baytur konuşmasında burada 5 yıllık veteriner eğitimini bitirmenin gurur ve sevincini yaşarken, diğer yandan geçirdiğimiz güzel günlerin sona ermesinin üzüntüsü içersinde olduğunu belirterek "Bugünden itibaren üzerimize yüklenen sorumluluk, sağlıkları bize emanet edilmiş hayvanların ve milletimizin bize duyduğu güvenin verdiği ağır bir sorumluluktur. Mezun arkadaşlarımla birlikte üzerimize yüklenen sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğime inanıyorum. Tüm meslektaşlarıma hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Türkiye'de hayvancılığın ilerlemesi için çalışmalısınız

Daha sonra söz alan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Avcı, Toplumsal sorumluluğu yüksek bir mesleğin mensubu olarak Türkiye hayvancılığının daha ileriye gitmesi için çalışmalarını söyledi. Prof. Dr. Avcı, "Genç meslektaşlarım, tüm akademik ve idari kadrolar adına sizleri tebrik ediyorum. Kendinizi sürekli geliştirmelisiniz. Sizin çevre ve insan sağlığına katkılarınız yarınlarımızın güvencesi olacaktır. Tüm toplum gibi sizin yetişmeniz için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ailelerinizin de sizden büyük beklentileri vardır. Hem ailenize hemde topluma faydalı birer birey olacağınıza inancım tamdır. Hayat boyu başarı ve mutluluklar diliyorum" dedi.

"Yalnızca hayvan sağlığını ilgilendirmiyor"

Veteriner Hekimlik mesleğinin çok zahmetli ve zor bir meslek olduğunu belirten Veteriner Hekimler Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Açıkgöz, mesleğin yalnızca hayvan sağlığı, teşhis ve tedavisini kapsamadığını belirterek, "Biz insan sağlığı için sağlıklı nesiller için çaba sarf ediyoruz. Bizler çiftlikten sofraya kadar her noktada varız. Mezun olduktan sonra birkaç arkadaş birleşip klinik açabilirsiniz. Farklı kişilerin deneyimleri birbirini destekler. Kendinize de zaman kalır. Böylece branşlaşıp, elbirliği ile paylaşarak zor olan bir mesleğin üstesinden gelebilirsiniz. Aramıza katıldığınızdan dolayı çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Yeni hayatınızda başarılar diliyorum" dedi.

"Üniversitemizden iyi bir eğitim aldınız"

Mezuniyet törenine katılan ailelere ve protokol üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, "Üniversitemizden iyi bir eğitim aldınız. Bunu daha da geliştirebilmek, daha ileriye götürmek sizin elinizdedir. Hocalarınız bilginin ve aklın yolunu açtılar, nasıl öğrenebileceğinizin metotlarını gösterdiler. Sizler kendinizi geliştirebilecek adımları atarken mutlaka hocalarınızın bilgi ve becerilerinden de istifade edin" dedi. Mezun olan öğrencilere cesur olmaları konusunda da öğüt veren Rektör Taşaltın, "Kendinize güvenin. klinik açmak isteseniz, acaba olur mu diye çekimserlik yapmayın. "Rızkın onda dokuzu ticarettedir" hadisini unutmayın. Risk alın, devletimiz müteşebbislere hibe ve destekler veriyor. Sizler yeter ki bir şeyler yapmak isteyin. Yolunuzun açık olduğunu göreceksiniz. Sizlere ömür boyu başarılar ve mutluluklar temenni ediyorum" diye konuştu.

Program, ilk üçe girenlere verilen mezuniyet plaketi, tüm öğrencilere mezuniyet belgelerinin verilmesi, öğrencilerin yemin merasiminin ardından kep fırlatma ile tören sona erdi. Mezuniyet törenine Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Avcı, Veteriner Hekimler Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Abdullah Açıkgöz, Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinin mezuniyet töreni

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinin mezuniyet töreni

Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesinin mezuniyet töreni

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim