• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Hanönü Geleceğini Konuşuyor

Hanönü Geleceğini Konuşuyor
Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde "Hanönü Geleceğini Konuşuyor" konulu çalıştay düzenlendi.

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde "Hanönü Geleceğini Konuşuyor" konulu çalıştay düzenlendi.

Hanönü ilçesinin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik neler yapılabileceği konusunda düzenlenen "Hanönü Geleceğini Konuşuyor" konulu ilk Hanönü Çalıştayı Hanönü Şehit Faruk Karagöz Yatılı Bölge Okulu Konferans Salonu'nda yapıldı.

Çalıştaya Hanönü Kaymakamı Salih Çiğdem, Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar, Hanönü Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Nuh Uğur, Kastamonu Üniversitesi Prof. Dr. Saim Ateş, Prof. Dr. Ömer Küçük, Yardımcı Doçent Servet Kefi, Yardımcı Doçent Aydoğan Aydoğdu, Yardımcı Doçent Nur Berlikaya, Yardımcı Doçent Ramazan Alabaş, daire amirleri, akademisyenler, İl genel meclis üyeleri köy ve mahalle muhtarları ve Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri katıldı.

Çalıştayda açılış konuşmasını ve sunumunu SRM Danışmanlık uzmanı Sadık Avcı yaptı. Avcı, bir yerde gelişmeden ve kalkınmadan söz edeceksek önce insan unsuruna bakmak gerektiğini belirterek, "Çünkü gelişmeyi sağlayan, gelişmeye katkı veren insan olduğu gibi gelişmeden insan için gereklidir. Yaptığınız işten insan istifade etmiyorsa bunun bir anlamı yok demektir. Dolayısıyla önce insanın yeterli ve doğru eğitimi önemlidir. Bilgi yoksa bir yerde yeni fikirler ortaya çıkmayacak ve yeni gelişmeler olmayacaktır. Bilgiyi üreten insandır. Bilgiyi üretmek için çalışacak olanda iyi yetişmiş insandır diye konuştu.

Asya Maden Genel Müdürü Besim Ertem yaptığı konuşmada, "İlçemizin çok değerli mülki amirleri, Kastamonu Üniversitesi'nin saygıdeğer hocaları, Bakanlıkların ve kurumların il temsilcileri siyasi parti yöneticileri kamu-sivil-özel kurum ve kuruluşların kıymetli yöneticileri değerli Hanönülüler, İstanbul Ankara ve diğer illerden gelen çok değerli katılımcılar, Bugün Hanönü'nün geleceği için bir araya gelen bu büyük kitlenin bir parçası olmaktan şahsım ve Asya maden ailesi adına çok mutluyum. Asya maden olarak artık bizim bir parçası olduğumuz Hanönü'nün geleceği, çok yönlü planlamalar projeler örgütlenmeler burada olduğu gibi ortak bir amaçta buluşan kitlelerle ve Hanönülerin tüm bunlara sahip çıkmasıyla şekillenecektir. Asya Maden Olarak duyarlı- sorumlu- saygılı madencilik vizyonumuzu tüm operasyonlarımızda uygularken koruma-kullanma dengesini gözeten ve toplumsal gelişmeyi her yönüyle destekleyen bir anlayışla çalışmak üzere yola çıktık. Çalıştayın ve devamındaki tüm çalışmaların ilçeye faydalı olmasını diler, saygılar sunarım" dedi.

Hanönü Belediye Başkanı Serkan Uçar ise, "Sanayi, enerji, sosyal alanlar, sağlıklı yaşam, piknik ve mesire alanları bu kararları sağlıklı bir şekilde almak durumundaydık. Bu çalıştaya gün boyunca hepimiz katkı sağlayacağız, Durağandan başlayıp ipek yolunun geçtiği yoldur ve 1470 yıllarda Hz. Pir Şeyh Şaban-ı Velinin doğduğu yerdir. Önümüzdeki en önemli şey eğitim, ortaokul, lisemiz maden sektörümüzle ilgili endüstri lisesi için tavsiye çıkabilir. İnanç turizmi Yukarıçakırçay cimdar mahallesinde yapılabilir, Halkımızın gelecekte karşılaşacakları zorlukları kolaylaştırmak için çalışıyoruz, İlçemizin enerji ihtiyacını karşılayacağız. Alt yapı projemiz hazırlandığında ilçemize atıklarımızı atmayacağız, ilçemiz sınırları içerisinde Taşköprü ile ortak kullandığımız atık depolama tesisimize götüreceğiz. Toplantınızın İlçemize ve Kastamonu'muza Sağlıklı bir Çalışma getirmesini diler teşekkür ederim" dedi.

Hanönü Kaymakamı Salih Çiğdem de, hedeflerin Hanönü ilçesinin yatırımlardan faydalanabilmesi için ihtiyaçların belirlenmesi, ilçenin şehir planlama, ekonomik, sosyal, kültürel açılardan planlı büyümesi, Hanönü ilçesi paydaşları arasında görevdeşlik oluşturarak dayanışmanın artırılması, projeler üretilmesi, ilçe vizyonunun kurgulanması, kentin nüfus değişimine hazırlanması ve Hanönü Platformu'nun oluşturulması olduğunu söyledi.

Hanönü Geleceğini Konuşuyor

Hanönü Geleceğini Konuşuyor

Hanönü Geleceğini Konuşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim