• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Hannover’de Türk-abd İşbirliği

Hannover’de Türk-abd İşbirliği
Dünyanın en büyük ticaret ile sanayi fuarları arasında yer alan ve Almanya'da düzenlenen Hannover Messe'nin bu yılki partner ülkesi olan ABD, Türk firmalarıyla...

Dünyanın en büyük ticaret ile sanayi fuarları arasında yer alan ve Almanya'da düzenlenen Hannover Messe'nin bu yılki partner ülkesi olan ABD, Türk firmalarıyla ilişkileri güçlendirmek için çalışmalara başladı. Özellikle geleceğin teknolojilerini ilgilendiren ürünlerin sergileneceği fuarda, İzmirli sanayicilerin heyetler halinde ziyaretinin de önemli olduğu vurgulandı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Joshua Burke, Ataşe Yardımcısı Berrin Ertürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)'nı ziyaret etti. Heyete ev sahipliği ise EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu yaptı. Gündemin ana maddesini 25-29 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hannover fuarının oluşturduğu ziyarette Gökçüoğlu, Türkiye'nin ABD'yi dost ve partner ülke olarak gördüğünü belirtti. Türkiye'nin de 2008 yılında partner ülke olduğu Hannover fuarının önemine dikkat çeken Gökçüoğlu, "Bu yılki fuarın temasında Sanayi 4.0'ın altyapısını oluşturan sektörlerin yer alması ve katılımcıların ürünlerinin geleceğin teknolojilerini barındırması, diğer fuarlara göre özellik arz ediyor. Almanya'dan 1408, ABD'den 270 firmanın katılacağı fuarda 6.'sı İzmir'den olmak üzere 71 Türk firması da yer alacak. EBSO olarak Meslek Komitelerimiz bazında fuarla ilgili bilgilendirmeleri yaparak İzmirli sanayicilerin sektörel heyetler halinde Hannover fuarını ziyaret etmelerini destekleyeceğiz. Bu çabalarımızın karşılığında hem ülkelerimiz hem de kentimizle ekonomik ilişkilerin daha da güçlenmesini arzu ediyoruz" dedi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçüoğlu, ülkeler arasında uzun süreli ve kalıcı iyi ilişkiler kurulmasının önemini vurguladığı konuşmasında ayrıca ABD ile AB arasında imzalanması görüşmeleri sürdürülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması'nda (TTIP) Türkiye'nin de mutlaka yer alması gerektiğine işaret etti.

"SEKTÖREL BAZDA EŞLEŞTİRME YAPACAĞIZ"

ABD Ticaret Ataşesi Burke de, Hannover Messe'ye Türkiye'den katılım ve ziyaretçi bazında ciddi bir talep olduğunu bildiklerini ifade ederek, Türk firmalarını ABD'li firmalarla bir araya getirmeye çalıştıklarını söyledi. Her iki ülkenin firmaları arasında iş bağlantıları sağlayabilmek amacıyla geniş bir ekip oluşturduklarını vurgulayan Josuha Burke, "Türk firmalarından gelecek talepleri hızlıca değerlendirip ABD'li firmalarla ikili görüşmeler düzenlenmesi amacıyla sektörel bazda eşleştirme yapacağız. Bu programı desteklemek üzere ABD'den üst düzey yetkililerin de katılacağı bir resepsiyon düzenleyeceğiz. TOBB da bizimle partner olarak çalışıyor. Fuara yönelik bilgilerin İzmirli sanayicilerle paylaşılması kolaylaştırıcı etki sağlayacaktır" dedi.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik etkinliği sadece Hannover Messe ile sınırlı kalmayacak. ABD Ticaret Ataşeliği'nin çalışmalarıyla yine bu yılın Mayıs ayında franchising görüşmeleri yapmak üzere bir ticaret heyeti İstanbul'a gelecek. Haziran ayında da doğrudan ABD'de yatırım yapmak isteyen firmalara yönelik olarak eyalet temsilcilerinden yatırım ve teşvikler hakkında bilgi alabilecekleri kongre düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim