• BIST 9548.09
  • Altın 2488.656
  • Dolar 32.5033
  • Euro 34.4966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C

Hanımlar Lokali Kursiyerlerine Kanser Semineri

Hanımlar Lokali Kursiyerlerine Kanser Semineri
Yunusemre Belediyesi Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'nde eğitim gören kursiyerlere yönelik, Manisa Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından...

Yunusemre Belediyesi Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'nde eğitim gören kursiyerlere yönelik, Manisa Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından kanser konusunda bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Yunusemre Belediyesi Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'nde KETEM tarafından kursiyerlere yönelik olarak gerçekleştirilen eğitim toplantısına, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şaver Yüksel ve çok sayıda kursiyer katıldı. Toplantıya katılan bayanlara kanser hastalığında erken teşhisin ne kadar önemli olduğu ve erken teşhis için yapılması gerekenleri aktaran Yunusemre KETEM Birim Sorumlusu Dr. Aslı Öztürk Dülger, "Belirli periyotlar halinde hanımlarımıza yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarının bugünkünü Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'ndeki kursiyer bayanlarımıza yönelik düzenledik. Burada bayanlarımıza kanser türlerini, taramaların ne şekilde yapıldığını, bize nasıl başvurabileceklerini anlattık. Serviks kanseri, meme kanseri, kolorektal kanser olmak üzere üç tür toplum kökenli taramalarımız bulunmakta. Kanser taraması için 30-65 yaş arası bayanlarımızı 5 yıl aralıklarla HPV-DNA testi ile taramaktayız. yüzde 97 güvenilirliği olan ve tanı koydurabilecek özellikte bir testtir. 10 yıl öncesinden kanseri yakalayabilen bir testtir. Bunun dışında son teknoloji ile üretilmiş mamografi cihazımızda da iki yıl aralarla hanımlarımıza mamografi taraması yapıyoruz. Kolorektal kanser taramasını ise hem kadınlarımızda hem erkeklerimizde yapıyoruz. Toplantımıza katılan bayanlarımızı bu konularla ilgili bilgilendirdik. Hem kendi kendilerine meme muayenelerini nasıl yapabilirler bunu öğrettik, hem de kanserde erken teşhis ve farkındalık nasıl yaratabiliriz bunları aktardık" dedi.

"BÜTÜN İŞLEMLER ÜCRETSİZ"

Erken teşhis için kadınların bilinçlenmesinin çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Dülger, "Kanserde çok önemli olan erken teşhis için kadınlarımızı yeterince bilgilendirmek zorundayız. Bunun için bu toplantıları sık sık düzenliyoruz. Bilinçlendikten sonra kendi kendilerini tanımaları lazım. Kendi kendilerine yapabilecekleri işlemleri öğrenip evlerinde yapacakları küçük çapta muayenelerle erken tanıda bizlere yardımcı olmaları lazım. Bayanlarımız merkezimizden tamamen ücretsiz bir şekilde yararlanmaktadır. Merkezimizde yapılan bu üç ayrı kanser türünde yapılacak her türlü işlem bayanlarımıza ücretsiz uygulanmaktadır. Kanserde erken teşhis önemli diyor ve bayanlarımızın müracaatlarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

UYGUR, "BAYANLARIMIZA ÖNEM VERİYORUZ"

Yeni Mahalle Hanımlar Lokali'nde düzenlenen toplantıya katılan Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da toplantı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Yunusemre Belediyesi olarak bayanların eğitimlerine ve bilinçlendirilmelerine fazlasıyla önem verdiklerini belirterek, "Bayanlarımıza yönelik olarak açmış olduğumuz Hanımlar Lokallerimizde, bayanlarımızı el becerileri yönünden geliştirmenin yanı sıra, bu tür organizasyonlara da ev sahipliği yaparak, her konuda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli birer birey olmalarını sağlıyoruz" dedi.

Toplantıda meme kanserine dikkat çekmek için toplantıya katılan bayanlara pembe kurdele takıldı.

Hanımlar Lokali Kursiyerlerine Kanser Semineri

Hanımlar Lokali Kursiyerlerine Kanser Semineri

Hanımlar Lokali Kursiyerlerine Kanser Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim