• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Hangi vekillerin yalısı var? Cevap gizli!

Hangi vekillerin yalısı var? Cevap gizli!
CHP’li vekil Mahmut Tanal TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e vermiş olduğu soru önergesi ile Türkiye'de yalı sahibi olan Milletvekili ve Bakanları sordu. Cevap ise gizlilik ilkesine takıldı.


CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Mahmut Tanal,  Türkiye'de yalı sahibi olan Milletvekili ve Bakanları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e vermiş olduğu soru önergesi ile sordu.

Aynı zamanda yurt dışında villa sahibi olan Milletvekili ve Bakanları da soran Tanal, bu villa ve yalıların kimlere ait olduğunu ve hangi tarihte, ne kadara satın alındığını da soru önergesinde gündeme getirdi.

Ancak milletvekilleri ve bakanların 2002’den beri edindikleri yalı ve villaları öğrenmek isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın bu soru önergesi yasadaki “gizlilik” ilkesine takıldı.

Meclis Başkanlığı tarafından verilen cevapta, malvarlığı dosyalarının ancak Kamu Görevlileri Etik Kurulu’nca incelenebileceğini düzenleyen kanun hükmünü anımsatarak istenen bilgilerin verilemeyeceğini Mahmut Tanal’a bildirdi.

CHP’li Mahmut Tanal, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şu bilgileri sormuştu:

“2002 yılından önerge tarihine kadar görev yapan milletvekilleri, bakanlardan, TBMMBaşkanlığı’na yapılan mal bildirimlerine göre Türkiye’de yalı sahibi olan var mıdır? 2002 yılından önerge tarihine kadar görev yapan milletvekilleri ile bakanlardan TBMM Başkanlığı’na yapılan mal bildirimlerine göre yurtdışında villa sahibi olan var mıdır? Türkiye’de yalısı veya yurtdışında villası olanlar varsa bunlar kimlerdir? Bu gayrimenkulleri hangi tarihte ne kadara satın almışlardır?”

Çiçek adına önergeyi yanıtlayan Meclis Başkanvekili Sadık Yakut ise gönderdiği yazıda, “Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu’nun 8’inci ve TBMM İçtüzüğü’nün 174’üncü maddesi hükümleri uyarınca TBMM Başkanlığı’na verilen mal bildirimleri, anılan kanunun 9’uncu maddesine göre, 20’nci madde hükümleri dışında gizlidir” dedi.Kaynak:Rotahaber

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim