• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Hangi aktivite kaç kalori yaktırır

Seks yapmak, merdiven çıkmak, işe yürüyerek gitmek, bisiklet sürmek, elinde poşetlerle alışveriş yapmak kaç kaloriye bedeldir?
Kalori hesabı yapmak istediğimizde genelde spor aktivitelerini temel alıyoruz. Koştuğumuzda, yürüdüğümüzde, tenis oynadığımızda ne kadar kalori kaybederiz, onu sayıyoruz. İşin gerçeği, hayatımızın içinde, hayatımızın parçası olan pek çok hareket de bu kalori hesabına dahil edilebilir.

Sıradan bir günde yaptıklarımızla kaybettiğimiz kalori miktarlarına bir göz atalım… Siz de şaşıracaksınız!
 
Merdiven çıkmak (Bir dakikada 7 kalori)
 
İş yerinde tuvalete gitmek için bir ya da iki kat yukarı çıktığınızda, sırf bu eylemle günde 350 kalori ekstradan yakıyorsunuz demektir. Egzersiz uzmanları, merdiven çıkma aktivitesinin hem iç hem de dış bacak kaslarını güçlendirmede etkili olduğunu söylüyor. İş yeriniz yürüme mesafesinden daha uzaktaysa, kullandığınız toplu taşıma aracından iki durak önce inerek ya da arabanızı biraz uzağa park ederek kendinize yürüme mesafesi bırakabilirsiniz.
 
İşe yürüyerek gitmek (30 dakikada 113 kalori)
 
Duraklamadan ve ritmik olarak 20 dakika yürüdüğünüzde 100 kalori yakıyorsunuz. Yürürken adımlarınızı geniş tutun ve kollarınızı sallayın.
 
İşe bisikletle gitmek (30 dakikada 500 kalori)
 
İşe gitmek için pedal çevirerek harcayacağınız 30 dakika size kalori kaybı olarak geri dönecek. İş yeriniz yakın mesafedeyse bisikletle yolunuzu uzatarak en azından 30 dakikayı bisiklet sürme eylemiyle doldurabilirsiniz. Tabii ev ile iş yeri arası güzergahınız yoğun araba trafiğinin olduğu bir yerde değilse
 
Seks yapmak (30 dakikada 90 kalori)
 
En zevkli egzersiz! Haftada iki ya da üç kez seks yapmak ekstradan 200 kalori yakmanız anlamına gelir.
 
Ağır çantalar eşliğinde alışveriş yapmak (Bir saatte 186 kalori)
 
Yüksek topuklularınızı terk edin ve spor ayakkabınızı ayağınıza çekin. Böylece daha iyi adımlar atabilirsiniz. Attığınız adımların kalp ritminizi yükselttiğini hissetmelisiniz. Ve tabii ki asansör yerine merdiven kullanmalısınız.
 
Konuyla ilgili diğer yazılarımız

100 kalori yakmanın sıra dışı yöntemleri
 
Pudra.com olarak kalori yakmanın ve bu sayede kilo vermenin hiç aklınıza gelmeyen yollarını araştırdık. Kaç dakikalık hangi aktivitede 100 kalori yakabilirsiniz, açıklıyoruz.

Kilo vermek için ne yapmalıyız?
 
Kilo vermek ve formunuzu korumak için her gün kaç dakika yürümeli, kaç gram yağ tüketmeli, kaç kalori daha az almalıyız?

Sıkı Bir Vücut İçin 10 Pratik Kural
 
Hepimiz sıkı bir vücuda sahip olmayı isteriz. 10 basit ve pratik yöntemle bunu başarmak çok kolay…

Kilo vermeyi kolaylaştıran 15 öneri
 
Her gün diyet listelerine bağlı kalmak size zor geliyorsa, bir de Dilara Koçak'ın bu önerilerini uygulayın. İşte zayıflamak için 15 öneri...

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim