• BIST 9079.97
  • Altın 2324.179
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Hanefi Bostan: “2016 Haksızlıkların Sona Erdiği Yıl Olsun”

Hanefi Bostan: “2016 Haksızlıkların Sona Erdiği Yıl Olsun”
Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Dileğimiz, 2016 yılının eğitimde ve bütün devlet kurumlarında haksızlıkların...

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, "Dileğimiz, 2016 yılının eğitimde ve bütün devlet kurumlarında haksızlıkların ve ayırımcılıkların sona erdiği, hak edenlerin yükseldiği, mahkeme kararlarının uygulandığı, yargıya müdahale edilmediği, ülkemizde ve dünyada gözyaşının dindiği bir yıl olmasıdır" dedi.

Türk Eğitim-Sen İstanbul İl Başkanı Yrd. Doç. Dr. M. Hanefi Bostan, yazılı bir açıklama yaptı. Bostan, yaptığı açıklamada 2016 yılından beklentilerini ifade etti.

Bostan, "2015 yılı, gerek ülkemiz gerekse dünyada siyasi çalkantıların yaşandığı, terör olayları, çatışma ve savaşlar nedeniyle can ve mal kaybının had safhaya ulaştığı, ekonomik kriz kaygılarının yeniden artmaya başladığı bir dönem olmuştur. Özellikle ülkemizde yaşanan eğitim kriziyle yüz bine yakın eğitimcinin haklarının gasp edilerek yandaşlara armağan edildiği, liyakat sahibi olmayanların, hırsızların ve ahlaksızların okul idarecisi, dekan, fakülte sekreteri yapıldığı ya da yapılmaya çalışıldığı ve mahkeme kararlarının uygulanmadığı bir dönem olarak tarihteki yerini alacaktır. Yine bütün uyarılarımıza rağmen ısrarla devam ettirilen "açılım sürecinin" bir ihanet süreci olduğu nihayet bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmış bulunmaktadır. Geçen yıl yaşanan ve halen devam eden bölücü kalkışma, terör, kamu çalışanlarına yönelik hak gaspları başta memurlar ve öğretmenler olmak üzere çalışanlarımızın hak ve menfaatlerinin geriletilmesi noktasında atılan olumsuz adımlar da eşlik etmiştir. Kamu çalışanlarının, öğretmenlerin yüzlerce sorununun çözümsüz bırakılması, 4/C'li personel, yardımcı hizmetliler ve milyonlarca memurun görmezden gelinmesi, kamu görevlileri açısından kazanılmış haklardan olan enflasyon farkı uygulamasının, bir sendika eliyle iç edilmesi, Bağ-Kur ve İşçi Emeklilerinin emekli aylıklarına her ay 100 TL zam yapılıp, memur emeklilerinin göz artı edilmesi 2016 yılının iyi geçmeyeceği endişesini oluşturmaktadır" dedi.

Hanefi Bostan 2016 yılı için, "Dileğimiz, 2016 yılının eğitimde ve bütün devlet kurumlarında haksızlıkların ve ayırımcılıkların sona erdiği, hak edenlerin yükseldiği, mahkeme kararlarının uygulandığı, yargıya müdahale edilmediği, ülkemizde ve dünyada gözyaşının dindiği bir yıl olmasıdır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim