• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Hamza Hamzaoğlu'ndan Burak Yılmaz açıklaması

Hamza Hamzaoğlu'ndan Burak Yılmaz açıklaması
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Osmanlıspor'a Türk Telekom Arena'da 2-1 mağlup oldukları maçın ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hamzaoğlu, Burak'ı 'savunma pozisyonu almadığı için' çıkardığını söyledi.

Hamza Hamzaoğlu'nun maç sonu ilk açıklamaları şöyle:

"Maçı kazanmak istiyorduk ama 2 haftadır şanssız goller yiyoruz. Kötü bir başlangıç yaptık lige. Bundan sonra 32 hafta var. Kimse merak etmesin, biz yine eski günlerimize döneriz. Eksiklerimiz var, bunu da görüyoruz. Üzüldük bugünkü mağlubiyete tabii ki."

"MUSLERA'NIN HATASI DEĞİL"

"Muslera'nın geçen sene yaptıkları göz ardı edilemez. Savunma hata yapar, kaleci var, ama kaleci yaptı mı arkada kimse yok. Muslera her maç böyle olacak diye bir şey yok. Onun hatası değil. Burada bir hata varsa önce bizim hatamız. Bütün istatistikler bizi gösteriyor ama, her şeye rağmen buradan galip çıkamıyorsak bizim hatamızdır. Bazı maçlarda top içeriye girmez. Osmanlıspor'u da tebrik ediyorum. Açık vermemeye çalıştılar, iyi oynadılar."

"BURAK'I ÇIKARDIM ÇÜNKÜ..."

"Doğal olarak taraftar tepki verdi. Mağlup durumdayız ve bir santrafor çıktı. Burak'ı çıkardım çünkü öndeki savunma pozisyonunu almamasından dolayı rakip üzerimize geliyordu. Umut'u koşan bir oyuncu olarak kullanmayı tercih ettim, alan da açması için. Pozisyonlarımız da vardı, denemelerimiz oldu, ama sonuçlandıramadık."

Hamza Hamzaoğlu'nun basın toplantısındaki açıklamaları ise şöyle:

"Bugün kendi sahamızdaki ilk lig maçını istediğimiz gibi bitirmedik maalesef. Galibiyetle başlamak isterdik ama mağlup olduk. Kötü bir maç oldu ve kötü bir sonuçla sahadan ayrıldık."

İstatistiklere bakıldığında kendi üstünlüklerinin görüldüğünü aktaran Hamzaoğlu, "Demek ki bazı şeylerde eksiklerimiz, hatalarımız var. Oyuncularım sahada elinden geleni yaptı, gol yollarını zorladı ancak golü bulamadık. Demek ki bazı şeyleri daha dikkatli yapmamız gerekiyor. Üzgünüz fakat yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kendisine yönelik son dönemde artan eleştirilerden nasıl etkilendiği yönündeki bir soru üzerine Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Tepkiler olumlu etkiliyor diyemem. Dışarıdan gelen eleştiriler normal karşılanabilir ama kendi camiamızdan daha yaptığımız ilk transfer eleştirilirse, hoş olmuyor. Yine de sorun değil. Biz onlar için buradayız. Bir şeyleri yapamayacağımızı hissettiğimiz gün burada olmayız. Kimse endişelenmesin. Şu anda takımda bir geçiş dönemi yaşıyoruz.

Elde edilen başarılardan sonra bazı şeyler zordur. Ayaklarımız biraz havalarda dolaşıyor ama hepimizin ayakları bir gün yere basacak ve sahada Galatasaray 'ın neler yapacağını herkes görecek. Biz bunu yine başaracağız. Bugünlerin yaşanması gerekiyor demek ki. Bu dersleri de alacağız ve yolumuza devam edeceğiz."

"MUSLERA ÜZÜLMESİN"

Hamza Hamzaoğlu, ligin ilk iki maçında da hatalı goller yiyen kaleci Fernando Muslera'ya destek olarak, "İki haftadır talihsiz goller yiyoruz. Muslera adına üzgünüm. Kendisi elinden geleni yapıyor. Takımın önemli bir parçası ve üzülmesine gerek de yok. Talihsizlikler bu maçlara denk geldi ve ileriki haftalarda kendisini gösterecektir" diye konuştu.

Muslera'nın bir düşüş yaşadığını düşünmediğini dile getiren sarı-kırmızılı teknik adam, "Geçen hafta yediği golde bir anlık tereddüt yaşamıştı. Belki de o karşılaşmanın yansıması bugün etkili oldu. Bu haftaya da yansıyan bir motivasyon etkilenmesi olabilir. Bunlar futbolda yaşanan şeyler. Biz birçok şeyi iki haftada yaşadık. Şimdi birlik ve beraberliğimizi ortaya koyup, yolumuza devam edeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

Bruma ve Amrabat gibi maçlarda adam eksiltebilecek oyuncuların gönderildiği ve bugün de bu tip oyuncuların eksikliğinin hissedildiği şeklinde bir yorum üzerine Hamzaoğlu, "O tarz oyuncularımız var. Yasin Öztekin, Olcan Adın, Sinan Gümüş gibi. Bugün farklı bir anlayışla çıkmak istedik.

UEFA Şampiyonlar Ligi'yle ilgili bazı oyuncuların, birlikte neler yapabileceklerini de görmek istedik. Bazı şeyleri kazanma adına, belki de bir şeyleri riske ettik. Önümüzdeki dönemde toparlayacağız" değerlendirmesini yaptı.

"Burak'ın oyundan çıkması benim tercihimdi"

Hamza Hamzaoğlu, Burak Yılmaz'ı oyundan almasıyla ilgili, "Burak'ın omzunda sakatlığı var ve bugün iğneyle oynadı. Sonlara doğru, önde biraz hareketsiz kalmaya başlamıştı ve böyle bir tercih yaptım. Umut'un oyunda kalmasını, rakibi orada tutmaya çalışmasını istedim ve o yüzden Burak'ı çıkardım. Bunlar bizim tercihlerimiz" şeklinde konuştu.

Burak Yılmaz ile bir sorunu olmadığını dile getiren Hamza Hamzaoğlu, şunları kaydetti:

"Her tercihimiz olay gibi gösterilip, oyuncularla aramızın açılmasına vesile yapılacaksa, kimseyi çıkarmayalım ve başladığımız 11'le bitirelim. Bu bir tercihti. Sakatlığından dolayı daha fazla üstüne gitmek istemedik. Benim Burak'la sorunum yok.

Ne sorunum olabilir ki? Oyuncularımla tek sorunum, sahadaki performanslarıyla ilgili olabilir. İstediğimi alamıyorsam, oyuncu her şeyini verdiğine beni inandıramıyorsa, sorun bu olur ve her oyuncuyla olabilir. Sahada her şeylerini verdikleri sürece, hiçbir oyuncumla sorunum olmaz, olması da mümkün değil."

"Hafta içinde yedek kaleci alacağız"

Transfer çalışmalarına değinen Hamza Hamzaoğlu, hafta içinde bir yedek kaleci alacaklarını aktardı. "Bu hafta içinde Muslera'nın yedeği olabilecek bir kaleci alacağız. Sakatlığı bulunan Eray İşcan da birkaç haftaya aramıza dönecek" diyen sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Şu anda bir kaleci ve iki oyuncu üzerinde duruyoruz. Bu transferler en kısa sürede bitecek gibi.

Hayırlısıyla transferi bitirelim ve işimize bakalım. Bu konu da sürekli gündemde ve başarılı olmuş bir kadronun transfer haberleriyle karşı karşıya kalması motivasyonu da etkiler. Sonrasında her şey yerine oturacak ve ona göre yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, takımın beklenen performansı ortaya koyamamasının sebepleriyle ilgili olarak da Hamzaoğlu, "Bence bu durum biraz da psikolojik. Kendimizi yüzde yüz olarak motive edemiyoruz. Saha içinde gerçekleşen durumlar da etkili oluyor.

Belki ilk yarıda Burak'ın kafa vuruşu gol olsa, her şey değişebilirdi. Bir maç kaybettik, üzgünüz ama kayıplardan dersleri çıkarıp, yolumuza devam edeceğiz. Biz iyi ve şampiyon bir takımız. Buna layık olacak performansı da önümüzdeki haftalarda göstereceğiz" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim