• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Hamit İzol CHP'den istifa etti

Hamit İzol CHP'den istifa etti
Şanlıurfa’daki İzol Aşireti’nin liderlerinden işadamı ve yazar Hamit İzol, üyesi olduğu CHP’nin ’barış süreci’ne destek vermediğini iddia ederek partiden istifa etti.

Mersin’de yaşayan Hamit İzol, CHP’den istifa ettiğini Sultaşa Otel’de düzenlediği basın toplantısında açıkladı. İstifa gerekçesini üyesi olduğu partinin barış sürecine destek vermemesi olarak açıklayan İzol şunları söyledi:
 
"Benim desteklemiş olduğum süreç, partim tarafından bir destek görmedi. Yıllarca bekledik, genel merkeze haber gönderdik. Bu sürece biraz destek verin. Yarın kötü bir durum olursa, bunun altından kimsenin kalkamayacağını defalarca söyledik. Genel başkan danışmanına, yetkililere söyledik. Geleceğimizin iyi olmadığını anlatmaya çalıştık. CHP’nin tam olarak destek vermediği bir yasa çıkmaz. Ama tam destek verilseydi anayasa bile değişirdi. O yüzden bekledim ve bir çok arkadaşım istifa etti partiden. Ben sabırla bekledim ama, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı için göstermiş olduğu aday, barış süreci ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. Ben gelirsem barış sürecini devam ettireceğim, bu ülkede barışın sağlanması lazım gibi cümleler kullanmadı, demedi. Bunu demeyen bir partide, böyle bir partinin adayına şahsım olarak o partide kalmam benim için de zarar, parti için de zarar. Çünkü aynı düşünceyi paylaşmıyoruz."
 
’TÜRK VE KÜRT AKRABALARIM ÖLÜYOR’
 
Barış sürecine ilişkin kitaplar da yazan İzol, 15 yıldır CHP Mersin İl Başkanlığı’na üye olduğunu söyledi. İzol, "İnsanların tuzu kuru. Benim tuzum kuru değil. Benim Türk ve Kürt akrabalarım ölüyor. O bölgenin çocuğu olarak, bu ölümler bana yansıyor. Ben ülkemde ölüm istemiyorum artık. Biz aşiret ve aile olarak bu işin karşısındayız. Kan davasını bitiren, başlık parasını ilk kaldıranlardanız. Biz sosyal demokrasinin gerekliliğini yerine getirdik. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğü ve kardeşliği var. Bölünmeyi kim isterse istesin karşısındayız. O yüzden çok üzülerek söylüyorum, çocukluğumdan beri ’Karaoğlan Ecevitçi’ biri olarak, CHP’den istifa ediyorum. İstifa dilekçemi CHP Mersin İl Başkanı’na göndereceğim. CHP üyeliğinden ayrılıyorum" diye konuştu.
 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim