• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Hamilelik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Anlatıldı

Hamilelik Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Anlatıldı
Kartepe Belediyesi ve Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile anne adaylarına yönelik hamilelik psikolojisi, doğum kaygısı gibi konularda grup terapisi...

Kartepe Belediyesi ve Kartepe Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile anne adaylarına yönelik hamilelik psikolojisi, doğum kaygısı gibi konularda grup terapisi verilmeye başlandı.

Kartepe'de bu konudaki talepleri karşılamak üzere harekete geçen Kartepe Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi'nde hamilelik grup terapisi açıldı. 8 Anne adayının katıldığı terapi 2 haftada bir olmak üzere 4 hafta sürecek. Psikolog Yavuz Yabaş, hamilelik psikolojisi, hamilelik süreci nasıl tamamlanır, doğum kaygısı, doğum sorası çocuk nasıl yetiştirilir gibi konularda anne adaylarına bilgiler veriyor. Yabaş, anne adaylarına hamilelik sürecinde dikkat etmeleri gereken konuları tek tek büyük bir titizlikle anlatıyor.

Anne adaylarına moral ve destek sağlamak amacıyla grup terapisi düzenleyen Psikolog Yavuz Yabaş, grup terapilerinde gebelik fizyolojisi, doğum korkusu ve bu korkularla baş etme yöntemleri, doğuma hazırlık konusunda hamilelerin eşlerinden ne gibi destek almaları gerektiğine dair bilgileri de terapiye katılanlarla paylaştı.

Yabaş, anne adaylarının hamilelik terapisi sayesinde kendilerini daha iyi hissedeceklerini belirterek, "Korkularını yenerek, daha bilinçli anne olacaklar. Kendilerine güven gelerek, doğum sonrasında da yaşayacakları olaylar karşısında daha bilinçli anne olacaklar. Her şeyden önemlisi annelik duygusunu benimsemiş olacaklar" dedi.

Programa katılan kadınlar, "Kartepe'de hamilelere yönelik bu tarz programların başlamasından büyük memnuniyet duyduk. Kartepe Belediyesi'nin ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin bu anlamda önemli bir hizmete imza atmaları çok güzel oldu. Terapi çok faydalı geçiyor. Hamileliğin aslında korkulacak bir şey olmadığını anladık. Terapi sayesinde endişelerimizi yeneceğimizde inanıyoruz. Bu imkânı sağlayan Kartepe Belediye Başkanımız Hüseyin Üzülmez'e ve Toplum Sağlığı Merkezi'ne çok teşekkür ediyoruz " diye konuştular.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim