• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Hamile Olduğu Ortaya Çıkınca 35 Yıllık Cezası Ertelendi

Hamile Olduğu Ortaya Çıkınca 35 Yıllık Cezası Ertelendi
Adana'da "fuhuş yaptırmak, fuhşa teşvik, yer temin ve aracılık etmek" suçlamasıyla 35 yıl hapis cezası alan kadının 6 aylık hamile olduğu ortaya çıkınca...

Adana'da "fuhuş yaptırmak, fuhşa teşvik, yer temin ve aracılık etmek" suçlamasıyla 35 yıl hapis cezası alan kadının 6 aylık hamile olduğu ortaya çıkınca cezası ertelendi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 6 yıl önce polisin yaptığı operasyonda Cumali Ç. (40) ile dini nikahlı eşi Bedia Z. (37) 4 kadına "zorla fuhuş yaptırmak, fuhşa teşvik, yer temin ve aracılık etmek" suçlamasıyla yakalandı. Mahkemeye çıkarılan karı koca önce tutuklu yargılanırken daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir süre önce yerel mahkeme kocaya 60 yıl 5 ay, karısına ise 35 yıl hapis cezası verdi. Karı koca, Yargıtay'a başvurarak karara itiraz etti. Ancak Yargıtay da yerel mahkemenin kararını onayınca karı kocanın aranması çıktı.

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri karı kocayı yakalamak için çalışma başlattı. Polis kadının Konya'da kocanın ise Adana'da olduğunu belirledi. Bedia Z.'nin Konya'da olduğunu belirleyen polis kadına ulaşarak Adana'ya gelmesini sağlayıp burada yakaladı. Polis, aynı gün içinde koca Cumali Ç.'nin Yüreğir ilçesine bağlı Camili Mahallesi'nde olduğunu belirleyerek baskın yaptı. Operasyonda yakalanan Cumali Ç. emniyete getirildi. Burada işlemleri tamamlanan Cumali Ç. önce sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Cumali Ç. önce adliyeye ardından da cezaevine götürüldü.

HAMİLE OLDUĞU İÇİN CEZASI ERTELENDİ

Bu arada 35 yıl hapis cezası alan Bedia Z.'de adliyeye götürüldü. Beda Z. burada dini nikahlı eşinden 6 aylık hamile olduğunu ileri sürerek cezasının ertelenmesini istedi. Hastaneye götürülen hükümlünün 6 aylık hamile olduğu belirlendi. Bedia Z.'ye Ceza ve Güvenlik Tedbirleri İnfaz Hakkındaki Kanunun 16. maddesinin 4. bendi olan "hapis cezasının infazı, gebe olan veya doğurduğu tarihten itibaren altı ay geçmemiş bulunan kadınlar hakkında geri bırakılır. Çocuk ölmüş veya anasından başka birine verilmiş olursa, doğumdan itibaren iki ay geçince ceza infaz olunur" kanun uygulanarak cezası infazın ertelenmesi kapsamına alındı. Buna göre Bedia Z. doğum yaptıktan 6 ay sonra cezaevine girecek. Bebeğin babası ise 60 yıl 5 ay hapis cezasını çekmek üzere cezaevine girdi.

Hamile Olduğu Ortaya Çıkınca 35 Yıllık Cezası Ertelendi

Hamile Olduğu Ortaya Çıkınca 35 Yıllık Cezası Ertelendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim