• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Hamile Kadınlara Cep Telefonu Uyarısı

Hamile Kadınlara Cep Telefonu Uyarısı
Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hamile kadınların cep telefonu kullanmalarının bebeğe ciddi zararlar verdiğini söyledi.

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hamile kadınların cep telefonu kullanmalarının bebeğe ciddi zararlar verdiğini söyledi.

Cep telefonu kullanımının zararları her geçen gün ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak, hamile kadınlarda cep telefonu kullanımının çocuklarda dikkat eksikliğine, hiperakitvite ve nörolojik bozukluğa yol açtığı bildirildi. Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hamile kadınların cep telefonu kullanırken iki kez düşünmesi gerektiğini ifade etti.

Cep telefonlarının günümüzün vazgeçilmez bir parçası haline geldiğine işaret eden Doç. Dr. Çoksüer, "Fakat cep telefonlarının vermiş olduğu zararları çoğumuz bilmiyoruz. Çalışmalar, cep telefonların aslında çok masum olmadığını ve ciddi zararları olduğunu gösteriyor. Son yıllarda yapılan çalışmalarda, hamilelik esnasında cep telefonu kullanımının bebeklerde çocuklarda, dikkat eksikliği, hiperaktivite ve nörolojik bozukluğa neden olduğu gözlemlenmiştir. Hamilelik döneminde cep telefonu kullanımı, çocukların yüzde 93'ünde normal fakat yüzde 7'sinde nörolojik problemler ve dikkat eksikliği olduğu görülmüştür" dedi.

AYNI ETKİ FARELER ÜZERİNDE DE ORTAYA ÇIKTI

Doç. Dr. Çoksüer, fareler üzerinde yapılan başka bir çalışmada da, cep telefonu kullanıldığında doğum sonrası farelerde de ciddi anlamda beyin harabiyeti olduğunun gözlemlendiğini dile getridi. Doç. Dr. Çoksüer, şunları söyledi:

"Son yıllarda yapılan çalışmalarda da yine aynı şekilde hamilelik döneminde cep telefonu kullanımı sonrası çocuklarda beyin ile ilgili fonksiyon bozuklukları olduğu yönünde bilgiler elimize ulaşmıştır. Neticede, aslında cep telefonunun aslında çok da masum olmadığı ve ciddi anlamda zararlara neden olduğunu görmekteyiz."

"MÜMKÜN OLDUĞUNCA CEP TELEFONLARINDAN UZAK DURMALIYIZ"

Cep telefonunun zararlarından kurtulmak için belli başlı yollara başvurabileceklerini aktaran Doç. Dr. Çoksüer, şöyle devam etti:

"Mümkün olduğu kadar cep telefonu kullanırken çok kısa süreli kullanmak lazım. Gece yatmadan önce yatak odasında bulundurmamız gerekiyor, yatak odasından çıkartmamız gerekiyor. Mümkün olduğu kadar bulunduğumuz ortamın en uzak bırakmak gerekiyor. Diğer bir önleyici mekanizmamız özellikle cep telefonu kullanırken kulaklık kullanarak önlem alabiliriz. Diğer bir önlem de özellikle hamile bayanlarda cep telefonunun vücuduna temas etmeyecek şekilde cep telefonlarını taşımalarını öneriyoruz. Cep telefonunu karından uzak mümkün olduğu kadar vücutta temasını en aza indirecek şekilde taşımak gerekiyor. Bu şekilde biz artık cep telefonun zararlı etkilerinden minimalde olsa biraz daha korumuş oluyoruz."

Hamile Kadınlara Cep Telefonu Uyarısı

Hamile Kadınlara Cep Telefonu Uyarısı

Hamile Kadınlara Cep Telefonu Uyarısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim