• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Hamıd Zadboom: "İran İle Türkiye Arasında Yeni Dönem Başladı"

Hamıd Zadboom: "İran İle Türkiye Arasında Yeni Dönem Başladı"
İran İslam Cumhuriyeti Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mart ayı başında gerçekleştirdiği ziyaret...

İran İslam Cumhuriyeti Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom, "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun Mart ayı başında gerçekleştirdiği ziyaret olumlu bir yankı uyandırdı. İran Dışişleri Bakanlığının Türkiye ziyareti neticesinde iki ülke arasında ticari açıdan yeni bir dönem başladığını söyleyebiliriz" dedi.

İzmir'in Menemen ilçesinde, İran İş Geliştirme Toplantısı Menemen Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıya, İran İslam Cumhuriyeti Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom ile dört kişilik bir heyet katıldı. Toplantıda iş alanları, İran ile Türkiye arasında planlanan ticari faaliyetler geniş bir şekilde ele alındı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Menemen Ticaret Odası (MTO) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, ziyaret için İran heyetine teşekkür ederek, "Menemen Ticaret Odası İran ile ikili ilişkilerini sağlam zeminlere oturtmuş olmasından dolayı oldukça mutluyum, bölgemize ve çevre illerimize gerek bunları anlatmamız gerek onlar tarafından görülmesi iki ülke arasında yatırımın artmasına önemli bir etki olacaktır. Ziyaretiniz için teşekkür ederim" dedi.

"TİCARİ AÇIDAN YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI"

İran İslam Cumhuriyeti Ticaret Müsteşarı Hamıd Zadboom, önemli mesajlar verdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Mart ayı başında gerçekleştirdiği ziyaretin olumlu yankı uyandırdığını ifade eden Zadboom, İran Dışişleri Bakanlığının Türkiye ziyareti neticesinde iki ülke arasında ticari açıdan yeni bir dönem başladığını söyledi.

Uşak ve Manisa bölgelerinde bulunan sanayici ve iş adamları ile görüşmeler yaptığını belirten Zadboom, şöyle konuştu: "İran'a karşı uygulanan ambargonun kalkmasıyla birlikte birçok batılı ülke ülkemize yatırım yapmak için geldi ve gelmeye devam ediyor. Ancak biz ambargo sırasında da Türkiye ile hep beraberdik ve bizim yanımızdaydı. İran adına gerçekleştirilen müzakereler sonucunda İran'ın iktisadi gelişmesi için artı puan getirdi. Bu sebepten dolayı ülke olarak Türkiye'ye teşekkür ederiz."

Türkiye ile ticari ilişkilerin devam edeceğini anlatan Hamıd Zadboom, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim burada amacımız yasal altyapıyı oluşturmak ve ticari yatırımlara olanak sağlamaktır. Yani bize düşen görev asfaltı hazırlamak özel sektöre yol açmaktır. Bundan sonra iki ülke arasında yapamıyoruz sorun çıkıyor gibi söylemler olmayacak, bunun üstüne iki ülke bazı faaliyetler başlattı ortak yatırım, ortak üretim öncelikli amaç haline geldi. Ayrıca Türkiye-İran arasında endüstriyel çalışmalar gerçekleştiren kentlerin kurulması ortaklaşa bir düzen içerisinde yürütmeliyiz."

Zadboom, 2015 yılında yatırımların 10 milyar doların altına düştüğünü; ancak 2016 yılı için hedeflenen yatırımların 30 milyar dolar olarak belirlediklerini sözlerine ekledi.

"BİRLİKTE DAHA GÜÇLÜ ÇALIŞMALAR YAPALIM"

Menemen Ticaret Odası adına konuşan Meclis Başkanı Ali Azgın da şöyle konuştu:

"Burada gerek Menemen Ticaret Odası üyeleri gerek Aydın Ticaret Odası üyeleri İran'a yatırım yapacak potansiyeli olan iş adamlarının bulunmasından dolayı oldukça mutluyum. İran ile ticari çalışmaları olan bir kişi olarak söyleyebilirim ki; İran'da Türkiye firmalarının daha güçlü olması gerekir. Şuan ortaya çıkan fırsatlardan bizim ülkemizde yararlanmalıdır. İran'da bildiğim kadarıyla inşaat alanında dünyanın farklı yerlerinden yatırımcılar gelmekte ve kimisi İran pazarında şu an da güçlü olan firmalar bu konuda Türkiye daha fazla aktif olmalıdır. Sayın müsteşar ile daha önce görüşmemize istinaden söylüyorum ki İran Türkiyeli yatırımcıların yanında ve her konuda yardımcı olmak istiyor. Bizim gerek oda aracılığıyla gerek birebir İran Büyükelçiliğiyle yıllardır devam eden ikili görüşmelerimiz bulunmakta; ancak biz artık daha fazla destek, ikili görüşme ve fuar organizasyonları talep ediyoruz ki birlikte daha güzel ve güçlü çalışmalar yapalım."

Hamıd Zadboom: "İran İle Türkiye Arasında Yeni Dönem Başladı"

Hamıd Zadboom: "İran İle Türkiye Arasında Yeni Dönem Başladı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim