• BIST 9767.23
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

“Hamam Mantığından Kurtulmalıyız”

“Hamam Mantığından Kurtulmalıyız”
Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Sedat Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) Başkanı Sedat Demir ve yönetim kurulu üyeleri, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı ziyaret etti.

Bursa'nın termal sağlık turizm potansiyelinin ele alındığı ziyarette konuşan Başkan Dündar, "Bursa'da, ne yazık ki turizm denilince hala eğlence mantığı hakim. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Sahip olduğumuz termal potansiyelini hamam ve eğlence mantığında çıkartıp, sağlık turizmi düşüncesine dönüştürüp uygulamalıyız" dedi.

Ziyaret sırasında, Bursa'nın sağlık turizmi açısından çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu, bu potansiyelin değerlendirilip ön plana çıkartıldığında sağlık turizminin Bursa'ya çok önemli bir katma değer kazandıracağını belirten BUSAT Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sedat Demir, bu konuda kent dinamiklerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Sağlık turizminin son yıllarda dünyada büyük önem kazandığını ifade eden Demir, "Türkiye'de Sağlık turizminin en güzel yapılacağı yerlerden biri de Bursa'dır. Herkes, Bursa'ya sağlık turizmi algısını kazandırıp, bu alandaki potansiyelini öne çıkartmak için çaba sarf ediyor. Ne yazık ki kentimiz, sahip olduğu potansiyeli verimli kullanamıyor. Bunu bir an önce değiştirmeliyiz" diye konuştu.

Bursa'nın sahip olduğu sağlık turizmi potansiyelini bu güne kadar değerlendiremediğini ancak son dönemde yürütülen çalışmalarla bu durumun değişmeye başladığını söyleyen Demir, "2010-11 yıllarından Bursa'da yıllık ortalama 300-400 civarında sağlık turisti varken, 2014'te yaklaşık 10 bin sağlık turisti Bursa'mıza geldi. 2015 yılı rakamlarının ise kesin olmamakla birlikte yaklaşık 20 bin civarında olacağını tahmin ediyoruz. Bizler, bu potansiyeli aktif hale getirmek için, yerel yönetimlerimizin de aktif hale getirmek istiyoruz. Kendilerini dernek yönetimlerine dahil ederek çalışmalarımızı belediyelerimizle birlikte yürütmek istiyoruz" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, son yıllarda termal sağlık turizmi konusunda büyük bir hareketlilik yaşandığını belirterek, "Bu hareketin bir noktaya odaklanması, daha etkili sonuçlar doğurabilir. Herkes kendi çapında mücadele yapıyor. Bursa turizm şehri, sanayi şehri diyoruz, ancak bunu verimli kullanamıyoruz. Bize özel ve özgün değerlerimizi ortaya çıkartıp geliştirmemiz lazım. Sağlık turizmi de, bu yönüyle güzel düşünülüp ortaya çıkartılmış bir konu. Ancak, bunun altyapısının iyi oluşturulması gerekiyor. Tamamen ilmi ve teknik olarak uygulanabilir bir altyapıyı oluşturmamız gerekiyor. Termal deyince aklımıza gelen hamam düşüncesinden sıyrılıp, dünyadaki benzer örneklerini de inceleyerek en iyi şekilde uygulanır hale getirmeliyiz. Termali, sağlık sektörüne dahil etmemiz gerekiyor. Bu da, sizler gibi alanında uzman isimlerin bir araya geldiği STK'ların öncülüğünde olmalı. Bizler, yapacağınız çalışmalarda istenen desteği vermeye her zaman hazırız. Sonuçta bunun kazananı Bursa olacaktır" dedi.

“Hamam Mantığından Kurtulmalıyız”

“Hamam Mantığından Kurtulmalıyız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim