• BIST 9693.46
  • Altın 2504.678
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.7996
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Haluk Özdalga istifa etti

Ak Parti'den istifa ettiğini açıklayan Ankara Milletvekili Haluk Özdalga açıklama yaptı.
Özdalga şunları söyledi;
 
17 Aralık'ta kamuoyuna yansıyan yolsuzluk iddiasında adı geçen arkadaşlarımıza yargı önünde kendisini savunma fırsatı vermeliyiz. Aksi ıspat edilene kadar masum olduğunu kendilerin aklamalarını dilediğimi belirtmek istiyorum.
 
Ancak 17 Aralık'ta itibaren Türkiye yanlış yola girmiştir. Kamuoyunun gördüğü şudur. Polis teşkilatı doğrama makinasından geçirilmektedir. Adli polis üzerinde baskı uygulanıyor. Yargıya müdahale edilmektedir. Anayasa kanuna ve akla ters uygulamaya konuldu. Bu şekilde bu yollardan yolsuzluk iddialarının üstünün örtülmek istendiği ortadadır. Tüm kamuoyu da bunu değerlendirmektedir.
 
Bunların açıklanması mümkün değildir. Eğer devlet içinde hukuk devletinin kurallarına göre değil kendi inançlarına göre hareket edenler varsa bunlara müsahama gösterilemez. Ama böyle bir durum ileri sürülerek yolsuzluk iddialarının üstü örtülmek için yapılanlar da hiç bir şekilde savunulamaz. İç ve dış mihraklar, faiz lobileri gibi dayanağı olmayan ifadelerin inandırıcılığı bulunmuyor. Esasen bunlar hiç inandırıcı bulunmuyor. Başınıza gelecek herşeyi açıklayabilirsiniz. Ama yolsuzlukları açıklayamazsınız. İç ve dış mihrak faizlerini suçlu gösterme uluslararası zeminlerde Türk siyasetinin itibarına gölge düşürüyor.
 
İç ve dış mihraklarla ilgili bu yolsuzluk bir komplo diye üstü örtülmeye çalışılmamalıdır.
 
Adli kolluk teşkilatı kurmamız gerekiyordu. AB ülkelerinin uyguladığı standart budur. Daha önceki sistem de yeterli değildi. Danıştay'ın iptalinden sonra ona benzer bir metin uygulamaya koyma yoluna gidilmemelidir.
 
Polis teşkilatının aşırı sert yöntemlerle hırpalanması yöntemine gidilmemelidir.
 
Yargıya müdahaleden vazgeçilmelidir. Yargıda kriz yoktur. Yargıya müdahale var. Bu müdahale ortadan kaltığında yargıda kriz kalmamıştır. Eğer böyle önerdiklerim yapılmayacaksa herkes şunu iyi bilsin. Bu iş demokratik rejim içinde sürdürülmesi mümkün değildir. Bugünkü gidişin demokratik rejim içinde sürdürülmesi mümkün değildir.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim