• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

Haluk Koç: Hiçbir CHP’li devlet yetkilisiyle akçeli ilişkiler kurmaz

Haluk Koç: Hiçbir CHP’li devlet yetkilisiyle akçeli ilişkiler kurmaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında çıkan iddialara cevap verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem hakkında çıkan iddialara cevap verdi. Koç, "Hiçbir CHP'li Türkiye'nin ulusal çıkarlarına halel getirecek, hiçbir devlet yetkilisiyle akçeli ilişkiler kurmaz. Ailesini onlara pazarlamaz. Onlarla yemek yemez. Onlarla ticaret konuşmaz. Onlarla kirli, karanlık ilişkilere girmez. Bu da yeter herhalde muhataplarına." diye karşılık verdi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantı devam ederken basın toplantısı düzenleyen Parti Sözcüsü Koç gazetecilerin sorularını da cevapladı. Koç, CHP'li Eren Erdem ile ilgili hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hem de Adalet Bakanı Bozdağ'ın sözlerinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Kırk defa söylendi, Eren Erdem de söyledi. O televizyona verdiği mülakatı yayınladı. Burada herhangi bir şey yok. Açıkça ifade ediyor. 2011 yılında bir konferansta bir başka düşünürün, kişinin konuşmasına atıf yaparak o ifadenin ters çevrilerek bugün Eren Erdem söylemiş gibi kullanıldığını ifade ediyor. Kırk kere söylendi, açıklandı. Ama bir yerden mağduriyet yakalayacaklar ya bir mağduriyet kullanma hastalığı var. Çünkü yapılan yanlışlar ortada. Bunun üzerinden bir şey yakalamaya çalışıyorlar. Bence boş olduğu ortada. Eren Erdem'i CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu milletvekili yapmamıştır. Eren Erdem önseçime girmiştir. İstanbul'da 3. bölgede 30 binden fazla üyenin katılımıyla yapılan önseçimden seçilecek sıraya gelmiştir. Milletvekili seçilmiştir. Herhalde kendisi gibi parti yönetildiğini zannediyor. Tepeden kendisinin liste hazırladığını zannediyor. Bizde öyle gerçekler yok. 40 kere çarpıtılma ortaya kondu. Fakat bunu mağduriyetle kendilerine haksızlık yapılmış gibi sunuyorlar. Hiçbir CHP'li, tarihin hiçbir döneminde Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarıyla ters düşecek hiçbir eylem ve söylemin içinde olamaz. Hiçbir CHP'li Türkiye'nin ulusal çıkarlarına halel getirecek, hiçbir devlet yetkilisiyle akçeli ilişkiler kurmaz. Ailesini onlara pazarlamaz. Onlarla yemek yemez. Onlarla ticaret konuşmaz. Onlarla kirli, karanlık ilişkilere girmez. Bu da yeter herhalde muhataplarına."

SABİHA GÖKÇEN'E SALDIRI İDDİASI

CHP'li Koç, Sabiha Gökçek Havalimanı'na PKK'nın saldırısı olduğu yönündeki iddiaları, "Herhangi bir bilgi ulaşmadı. Biliyorsunuz denetimin oldukça sıkı olduğu bir alan, aprondan bahsediyoruz. Burada herhalde yetkililerin resmi açıklamasından sonra yorum yapmak daha uygun olur." şeklinde cevapladı.

Başbakan Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 30 Aralık'taki görüşmesinin saati ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'teki partilerin kayıtsız kalmayacakları yönündeki açıklamalarına ise Koç, "Saati henüz belirlenmedi. Mevcut partili Cumhurbaşkanının kendisi öyle sıfatı kullandığı için söylüyorum. Anayasa çerçevesinden anladığı kendi yetkilerinin başkanlık sistemi çerçevesinde genişletilmesi ve hükümranlığını ilan etmesi. Böyle bir talebin CHP için geçerli olmayacağını, buna kapalı olduğumuzu baştan söyledik. Türkiye Cumhuriyetini siyaseten tarif eden ilk dört madde parlamenter demokratik sistemin güçlendirilmesine dönük, her türlü grup ve kişi vesayetinden çıkmış sivil demokrat, özgürlükçü anayasa konusunda çizgimizi belli etmiştik. Sayın Başbakan bir hükümetin herhalde başkanı olarak gelecek. Şu andaki partili Cumhurbaşkanının bir memuru olarak gelmeyecek CHP'ye. Biz Sayın Davutoğlu'nun başbakan sıfatıyla ve başbakan yetkileriyle geleceğini umuyoruz. Geldiği zaman da taşıdığı makama uygun taleplerle gelecek." cevabını verdi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop'un "Anayasa konusunda üzerinde uzlaştığımız maddeleri uzlaşalım ama onun dışındakileri herkes kendi teklifiyle referanduma götürsün" açıklaması üzerine Haluk Koç, "Zihni sinir tarzı açıklamalara cevap vermek, bu kürsünün hakkı değil." dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim