• BIST 9099.63
  • Altın 2325.507
  • Dolar 32.3719
  • Euro 35.0404
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Halk Tipi AVM’de katlar yükseliyor

Halk Tipi AVM’de katlar yükseliyor
Yenimahalle Belediyesi'nin Karşıyaka bölgesinde 3 ay önce temelini attığı kapalı pazar yeri ve sosyal tesisinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yenimahalle Belediyesi'nin Karşıyaka bölgesinde 3 ay önce temelini attığı kapalı pazar yeri ve sosyal tesisinde inşaat çalışmaları devam ediyor.

Haftanın belirli günleri dışında atıl ve boş alanlar olarak kalan pazar yerlerini, sosyal donatı alanlarıyla zenginleştiren ve özel bir komplekse dönüştüren belediye Karşıyaka'da da projeyi gün yüzüne çıkardı.

Yaklaşık 28 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi A,B,C,D,E ve F Blok olmak üzere 6 bloktan oluşuyor. E ve F bloklarda katlar yükselmeye devam ederken diğer bloklarda da iksa sistemleri çalışması yapılıyor.

Proje 2017 yılı sonunda hizmete açıldığında pazar alanı ihtiyacına çözüm getirmenin ötesinde, bölge halkına farklı hizmetler sunabilecek özellikte olacak.

Tesisin sadece pazar yeri ihtiyacına cevap vermeyeceğinin altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, yapının içerisinde bulunduracağı sosyal ve kültürel alanlarla Karşıyaka'ya yeni bir soluk getireceğini söyledi. Yaşar, "Pazarlar şehirlerin en kıymetli yerlerinde bulunuyor ancak haftanın bir günü kullanılabiliyor. Bu alanları pazarı da yok etmeden o bölgenin ihtiyaçlarına göre halk tipi AVM'lere çeviriyoruz." dedi.

KARŞIYAKA'DA YOK YOK

Tesiste bay ve bayan yüzme havuzu ve fitness merkezleri, pilates-yoga vb. salonlar, Türk hamamı hizmeti içeren spor kompleksi, yaz-kış hizmet vermeye hazır mekanik havalandırmalı, teknik donanımları yüksek düğün salonları, akvaryum gezi alanları ve kafeteryalar yer alacak.

Tiyatro, konser, seminer vb. olanaklara hizmet verebilecek çok amaçlı salon, gençlik merkezi, ikinci bahar lokali, etüt merkezi ve yaklaşık 150 çocuğa okul öncesi hizmet verebilecek kapasitedeki kreş yine bu özellikli proje içerisinde yerini alacak.

TAZİYE EVİ DE OLACAK

Tesiste ayrıca bölge halkına "taziye evi" olarak hizmet verecek yaklaşık 200 mertekarelik bir salon da yer alacak. Özel günlerde ailelerin ihtiyacı olan toplanma, mevlit vb. etkinliklerde evlerde oluşan kalabalık ve servis hizmeti sıkıntılarına da çözüm getirmeyi amaçlayan Yenimahalle Belediyesi, vatandaşa mutfak ve servis işlerine çözüm getirecek alanları proje üzerinde özellikle planladı.

ALIŞVERİŞ SOKAĞI KONSEPTİ

Tüm bu sosyal donatıları birbirine bağlayan dolaşım alanları, kafeterya ve dükkan planlamaları ile bir alışveriş sokağı konseptinde hazırlanacak tesiste, bu sokağın başında ve sonunda yer alan büyük meydan alanları ise her daim halka hizmet edebilecek, haftanın belirli günlerinde ise pazar alanına ev sahipliği yapacak. Böylelikle yapının bir parçası olarak tasarlanan büyük meydan alanları, bölge halkının toplanma ve sosyal aktivite alanı olarak dört mevsim hizmet verecek. Meydan ve sokakların üzeri güneş kontrollü camlarla kapatılarak hem pazar alışverişi keyfi yaz aylarının sıcak güneşinden korunacak hem de kışın dış etkenlerden korunaklı keyifli alanlarda alışveriş yapılabilecek.

SOSYAL VE KÜLTÜREL KAZANIM

Kapalı otopark avantajı ile pazara gelen vatandaşlar, ellerinde alışveriş torbaları ile uzun alanlar yürümek zorunda kalmadan asansörlerle direk araçlarına ulaşabilecek. Bu anlamda "Halk tipi AVM" olarak da yorumlanabilecek yapıda verilecek hizmetler, Karşıyakalılara sosyal ve kültürel anlamda büyük bir kazanım olacak. Pazar alanları çevresinde oluşan araç kirliliği ve trafik karmaşası da böylelikle çözümlenmiş olacak.

Halk Tipi AVM’de katlar yükseliyor

Halk Tipi AVM’de katlar yükseliyor

Halk Tipi AVM’de katlar yükseliyor

Halk Tipi AVM’de katlar yükseliyor

Halk Tipi AVM’de katlar yükseliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim