• BIST 9756.71
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 27 °C

Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ:

Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ:
İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Fiziksel Aktivite Uygunluk Reçetesi Karnesi Liderlik Eğitimi...

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Fiziksel Aktivite Uygunluk Reçetesi Karnesi Liderlik Eğitimi Programı'nda hareketli yaşamın önemi vurgulandı.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda konuşan İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yunus Karadağ hareketli yaşamı teşvik etmek amacıyla birtakım projelerin üretildiğini söyleyerek, "Sağlık Bakanlığı biliyorsunuz hareketli yaşamı teşvik amacıyla uzun zamandır birtakım projeler üretiyor. Yakın dönemde de Milli Eğitim Bakanlığı ile başlatmış olduğu "Sağlık İçin Hareket Et Projesi" kapsamında beden eğitimi öğretmenlerimiz ve aile hekimlerimizle birlikte bir takım ortak çalışmalar yürütecekler. Biliyorsunuz kronik hastalıkların temelinde hareketsiz yaşam ve obezite yatıyor. Hep beraber obezite ile mücadele edildiği taktirde, hareketli yaşam teşvik edildiği taktirde birçok kronik hastalığın ve hatta kansere varacak kadar birçok hastalığın önüne geçilmiş olacak. Bakanlığımız da bu çerçevede gençlerimiz ve çocuklarımıza bisiklet dağıtımı projesini üstlendi. Bu 23 Nisan'da da ilimiz ve birçok ilde bisiklet dağıtımı yapılacak çocuklarımızı hareketli yaşama özendirmek adına" dedi.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç ise hareketli yaşamın önemine değinerek, "Gençlerimizin obeziteye yakalanmamaları için, daha sağlıklı nesil yetiştirmek için beden eğitimi öğretmenlerimize büyük görev düştüğü görülüyor. Değerli bakanımızın açıklamalarını dikkatle izledim. Öğrencilerimize ve gençlerimize sağlıklı bir nesil yetiştirebilmemiz için çeşitli programları hayata koymak istedikleri anlaşılıyor. Programda emeği geçenleri kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Programda ayrıca "Beslenme dostu" 12 okula sertifikaları Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç tarafından verildi. Programa İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu da katıldı.

Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ:

Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ:

Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ:

Halk Sağlığı İl Müdürü Yunus Karadağ:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim