• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Halk Ozanlarından Vali Düzgün’e Teşekkür

Halk Ozanlarından Vali Düzgün’e Teşekkür
Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın beraberindeki halk ozanları ile birlikte Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret ederek Çanakkale Şiirleri Antolojisi'nin...

Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın beraberindeki halk ozanları ile birlikte Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret ederek Çanakkale Şiirleri Antolojisi'nin hazırlanması ve Halk Aşıkları Şöleni'ne desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Vali Düzgün, halk ozanlarını kabulünde yaptığı konuşmada, bir kentin tam anlamıyla kalkınabilmesi için kültürel ve sanatsal açıdan da kalkınması gerektiğini belirterek, bu kültürel kalkınma da önemli rol oynayan halk ozanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu kültür ve geleneğin yüzyıllardır devam ettiğini kaydeden Vali Düzgün, kadim bir medeniyete sahip Kayseri'nin binlerce yıllık geçmişi ile halk aşıklığı geleneğinin yaşatıldığı önemli bir Anadolu kenti olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti;

"Geçmişteki yaşam tarzlarımızın bugüne kadar aktarılmasında sizlere ait sazların ve sözlerin çok önemli yeri vardır. Sahip olduğumuz bu kültür ve geleneklerin gelecek yıllara aktarılması da yine önem taşımaktadır. Halk aşıkları olarak sizler de bu anlamda önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Geçmişi ile bağını koparan milletlerin geleceği olmaz. Geçmişle bağ kurmamız ve o bağı devam ettirmemiz noktasında da sizlere önemli görevler düşüyor."

Halk Ozanları Derneği'nin Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde büyük bir emek harcayarak Diriliş 1915 Çanakkale Şiirleri Antolojisi'ni hazırladığını hatırlatan Vali Düzgün, yurtiçi ve yurt dışından 500 şairin eserinin yer aldığı bu nadide eserle literatüre önemli bir kültürel değerin kazandırıldığını belirtti. Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın ise desteğini her zaman hissettikleri Vali Düzgün'e halk ozanları olarak şükran borçlu olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Kayseri Halk Ozanları Derneği olarak düzenlemiş olduğumuz şiir yarışmasına katılan 500 şiirin yer aldığı Diriliş 1915 Çanakkale Şiirleri Antolojisi'ni hazırladık. 557 sayfadan oluşan bu esere katkı veren Sayın Valimiz Orhan Düzgün'e teşekkür ediyoruz. Ayrıca 25-26 Aralık tarihlerinde Pınarbaşı'nda birçok ülke ve şehirden katılacak halk aşıklarının yer alacağı 3. Uluslararası Halk Aşıkları Şöleni'ne tüm halkımız davetlidir."

2 gün boyunca Pınarbaşı ilçesinde gerçekleştirilecek etkinliklerde Azerbaycan, İran, Kazakistan, Yunanistan, Kırgızistan ve Türkiye'den birçok şair yer alacak.

Halk Ozanlarından Vali Düzgün’e Teşekkür

Halk Ozanlarından Vali Düzgün’e Teşekkür

Halk Ozanlarından Vali Düzgün’e Teşekkür

Halk Ozanlarından Vali Düzgün’e Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim