• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Halk ozanı Kızıltuğ son yolculuğuna uğurlandı

Halk ozanı Kızıltuğ son yolculuğuna uğurlandı
Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenin ardından vasiyeti üzerine Abaranın...

Halk Ozanı Ali Kızıltuğ, Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı törenin ardından vasiyeti üzerine Abaranın Kaşı mevkinde toprağa verildi.

Geçtiğimiz aylarda kanser teşhisi konulan ve Ankara'da tedavi gördüğü özel bir hastanede hayatını kaybeden halk ozanı Ali Kızıltuğ'un cenazesi Ankara'daki törenin ardından Sivas'a gönderildi. Kızıltuğ için bugün memleketi Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde tören düzenlendi. 73 yaşında hayata veda eden Kızıltuğ için Mursal Köy Odası'ndaki törene yakınları ile Sivas Valisi Davut Gül, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, Divriği Kaymakamı Tolga Özdemir, Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök, sanatçı Mustafa Özarslan ve çok sayıda seveni katıldı.

Cenaze töreni öncesi konuşan Ali Kızıltuğ'un oğlu Serhat Kızıltuğ, babasının son anlarını anlattı.

Sivas Valisi Davut Gül ise çocukluğunda babasının evde hep Ali Kızıltuğ dinlediğini ifade ederek, "Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Biz inanıyoruz ki her canlı ölümü tadacaktır. Önemli olan kalıcı izler bırakmak. Ozanımızı buraya ilk tayin olduğumuzda tanıştırmışlardı. Bize şiir okudu, türkü okumuştu. Daha öncesinde de çocukluğumuzda rahmetli babam evde Ali Kızıltuğ hep dinlerdi oradan biliyoruz. Allah rahmet eylesin. Ailesinin sevenlerinin başı sağolsun" diye konuştu.

Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök de Kızıltuğ'un mezarının anıt mezara dönüştürüleceğini ifade etti.

CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da, "Ali ağabeyimizi Hakk'a uğurlamak için bir araya geldik. 50. sanat yılı nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığının Sivas'taki vefa töreninde plaket takdim ederken "Ali abi senin o dağlardan çok alacağın var ama bizim de sende çok alacağımız var. İnşallah sağlıklı uzun ömür diliyorum ve bu uzun ömürde de bizlere üretmeye, türkülerini söylemeye devam edersin, sizden çok alacağımız var. Bizi yalnız bırakmayın" demiştim" şeklinde konuştu.

Vasiyeti yerine getirildi

Konuşmalardan sonra yapılan duanın ardından Ali Kızıltuğ'un naaşı omuzlar üzerinde taşınarak vasiyeti üzerine Abaranın Kaşı mevkisine getirildi. Cenaze defin sırasında eşi Fatma ile kızları Gülşen ve Sakine fenalık geçirdi. Kızıltuğ'un mezarının üstü çiçeklerle donatıldı.

1944 yılında Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Mursal köyünde dünyaya gelen Kızıltuğ, "Asrı gurbet harab etmiş köyümü" isimli ilk plağını 1969 yılında doldurmuştu. Sanatçının bugüne kadar 103 plak ve 87 kaseti çıktı. 1969 yılından bu yana sadece kendi eserlerini seslendiren Kızıltuğ'un, 2 bini aşkın eseri bulunuyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim