• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Halk Oyunları Antrenörleri Belgelerini Aldı

Halk Oyunları Antrenörleri Belgelerini Aldı
Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 1. ve 3. Kademe Halk Oyunları Antrenörlük kursunu tamamlayan 65 kişiye sertifikaları düzenlenen...

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından düzenlenen 1. ve 3. Kademe Halk Oyunları Antrenörlük kursunu tamamlayan 65 kişiye sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.

Türkiye Halk Oyunları Federasyon Başkanlığı tarafından Adıyaman'da 12 - 14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 1.Kademe Antrenörlük Kursu ve 14 - 26 Aralık tarihleri arasında düzenlenen 3. kademe Antrenörlük Kursuna katılan 65 Kursiyer Gençlik Merkezinde düzenlenen sertifika töreninde belgelerini aldı. Halk oyunlarının Adıyaman'da gelişimine katkı sağlayan ve destek veren il protokolüne de plaket verildi.

Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, 2001 yılında kurulan ve Türkiye genelinde en fazla lisanslı sporcusu olan 4. büyük federasyon olduklarını söyledi.

Hayri Gürhan Ozanoğlu, "Bizler ülkemizin kültürüne sahip çıkan birer gönüllüyüz. Tüm Türkiye'de halk oyunlarımızın yaşatılması ve bu önemli değerimizin gelecek nesillere aktarılması için çalışıyoruz. Hatta 2015 yılının sloganı olarak "Madde Bağımlısı değil, halk oyunları bağımlısı olalım" diyerek gençlerimize eğitimler verdik. Hedefimiz Milli Eğitim Bakanlığının da desteği ile gelecekte halk oyunlarının tüm okullarda seçmeli ders olarak yer almasıdır. Bu gün Adıyaman'da olmamızın en büyük nedenlerinden birisi de bu kentin başta yerel yönetimleri olmak üzere tüm kurumlarının ve idarecilerinin halk oyunlarının yaşatılması için göstermiş olduğu destek ve misafirperverliktir. Biz Adıyaman'da yapılacak olan her türlü organizasyona tam destek vererek Federasyon olarak her zaman yanınızda olduğumuzun teminatını veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Levent Öztin ise, Adıyaman'ın halk oyunlarının tüm dünya tarafından bilindiğini ve beğeni ile izlendiğine dikkat çekerek, bu kültürümüzün gençlere aşılanması konusunda çaba sarf eden Federasyon Başkanı nezdinde tüm emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, Adıyaman'da düzenlenecek organizasyonlara her zaman destek vereceklerini söyledi.

Adıyaman Gençlik Merkezinde düzenlenen törene Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Vali Yardımcısı Levent Öztin, Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Hayri Gürhan Ozanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aziz Özbilgiç, Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, kurum amirleri ve halk oyunlarına gönül verenler katıldı.

Adıyaman'da düzenlenen halk oyunları kursunu başarı ile tamamlayan kursiyerler ve il protokolüne başarı belgeleri ve plaketleri Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Gürhan Ozanoğlu tarafından takdim edildikten sonra tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

Halk Oyunları Antrenörleri Belgelerini Aldı

Halk Oyunları Antrenörleri Belgelerini Aldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim