• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Halk Ekmeğe Sayı Kısıtlaması Getirildi

Halk Ekmeğe Sayı Kısıtlaması Getirildi
Aydın'da 250 gram ekmeğin fiyatının 75 kuruştan 1 TL'ye yükselmesinin ardından vatandaş Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan ve tanesi 50 kuruşa...

Aydın'da 250 gram ekmeğin fiyatının 75 kuruştan 1 TL'ye yükselmesinin ardından vatandaş Büyükşehir Belediyesi tarafından çıkarılan ve tanesi 50 kuruşa satılan halk ekmeğe hücum edince halk ekmek satışlarına da sayı kısıtlaması getirildi. Vatandaşa aynı anda 4'ten fazla ekmek satışı yasaklandı.

Daha çok nüfusu kalabalık ve dar gelirli ailelerin faydalandığı halk ekmek satışlarında şikayet nedeniyle tek ekmek satışı yasaklanmış 1 TL fiyat uygulanarak bir ekmek alana 2.'si bedava uygulaması getirilerek yine 250 gram ekmeğin 50 kuruşa satışı sağlanmıştı.

Geçen hafta Aydın'daki fırıncıların anlaşıp ekmek rekabet nedeniyle 75 kuruşa satılan 250 gram ekmeğin fiyatını 1 TL'ye yükseltmesinin ardından vatandaş Büyükşehir Belediyesi halk ekmek satış noktalarına akın etti. Uzun kuyrukların oluştuğu halk ekmek satış noktalarında üretilen ekmek miktarı talebi karşılamakta zorlanınca yönetim sayı kısıtlaması getirdi. Yeni alınan kararın uygulamasına göre halk ekmek sırasına geçen bir vatandaş aynı anda 4 ekmekten fazla ekmek satın alamıyor.

"HERKESİN YARARLANMASI İÇİN BU KARARI ALDIK"

Bu kararın halk ekmekten faydalanmak isteyen kişilerin sayısının artması ve satış noktalarında uzun kuyrukların oluşması üzerine alındığını belirten yetkililer, "Ekmek hemen tükenip sıradaki vatandaşlar halk emekten faydalanamaz hale gelince bu yönde karar alındı. Şu anda sıradaki vatandaş asgari 2 azami 4 ekmek alabiliyor. Bir vatandaş aldığı ekmeği evine bırakıp tekrar sıraya girerse 4 ekmek daha alabiliyor. Bu kısıtlamadaki amaç herkesin halk ekmekten faydalanmasıdır" diye konuştular.

"VATANDAŞ MANTIKSIZ BULDU"

Halk ekmekten faydalanmak isteyenlerin büyük çoğunluğunun kalabalık ve dar gelirli aileler olduğunu belirten vatandaşlar, "Türklerin beslenme alışkanlığına göre temel besin maddesi ekmektir. Halk ekmekten faydalananların büyük çoğunluğu da kalabalık aileler. Bugün 5-6 kişilik bir ailede 4 ekmek kaç öğün yeter. Buna da şükür diyoruz ama yerel yönetimin kısıtlamayı kaldırmasını istiyoruz" diye onuştular.

Halk Ekmeğe Sayı Kısıtlaması Getirildi

Halk Ekmeğe Sayı Kısıtlaması Getirildi

Halk Ekmeğe Sayı Kısıtlaması Getirildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim