• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Halit Deringör son yolculuğuna uğurlandı

Halit Deringör son yolculuğuna uğurlandı
Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve teknik direktörü Halit Deringör bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu ve teknik direktörü Halit Deringör bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Halit Deringör için ilk tören Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde düzenlendi. Tesislerdeki Sporcu Anıtı önünde düzenlenen cenaze törenine; Başkan Aziz Yıldırım, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkan Ender Alkaya, YDK ve Kongre Üyeleri, eski sporcular, sarı-lacivertli kulübün şube kaptanları, altyapı antrenörleri ve sporcuları ile Deringör ailesinin fertleri ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan sarı-lacivertlilerin eski futbolcularından Ogün Altıparmak, Halit Deringör ile ilgili anılarını anlattı. Fenerbahçeli olmanın büyük bir şeref olduğunu ve 55 senedir bu şerefi yaşadığını dile getiren Altıparmak, "1963'te Fenerbahçe'ye geldikten sonra hepsiyle tanıştım ve ne kadar mühim insanlar olduklarını gördüm. Onların içinde de bizlere hem teknik direktörlük hem de menajerlik yapmış Halit Ağabeyimle 1963-64 sezonunda Beşiktaş'ın 7 puan gerisindeyken tanıştık. Bizi Macar hocanın elinden aldı ve bir araya getirdi. Yaptığı şey motivasyon düzenlemesiydi, bizi hep motive ederdi. Beşiktaş'ı yendik ve ardından Beşiktaş 3 maç üst üste mağlup oldu ve o sene 1963-1964 senesinde Fenerbahçeli olduk. Halit ağabeyi iş hayatında da tanıdım. Böyle dürüst, namuslu insana az rastladım. Atatürk'ün söylediği şu söz çok önemlidir: "Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim." Halit ağabey de öyle sporcuydu ve bizi de öyle yapmaya gayret etti. Ahirete gönderiyoruz. Toprağı bol olsun. Bütün haklarımız helal olsun" dedi.

Birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Altıparmak, "Fenerbahçe'nin enteresan günler yaşadığını görüyoruz. Türkiye'yi ele geçirmeye çalıştılar, Fenerbahçe'yi ele geçiremediler. Bu hafta Fenerbahçe-Galatasaray maçı var. Buradan Fenerbahçelilere de Galatasaraylılara da sesleniyorum. Halit ağabeyin en yakın arkadaşı kimdi biliyor musunuz? Galatasaraylı Reha ve Bülent Eken kardeşler. Birlik, beraberlik, kardeşlik vardı. Lütfen aklınızı başınıza alın ve Türkiye'yi bu tehlikeden kurtarın. Efendilik yapın, layık olan şampiyon olsun, layık olan galip gelsin" ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye gelen Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük ise, "Yine üzüntülü bir günde bir araya geldik. Bugün iki ayrı cenazemiz var. Biri Kulübümüzün en eski üyelerinden, Türk futboluna ve Fenerbahçe futboluna büyük emekleri geçmiş değerli bir büyüğümüz merhum Halit Deringör'ü kaybettik, onun için buradayız. Diğer bir kaybımız, Fenerbahçe'de atletizm sporunda bulunmuş, hukukçu, hakim, Yüksek Divan Kurulu eski başkanlarımızdan merhum Sezai Aytan. Her ikisi de Fenerbahçe'de değişik unvanlarla Fenerbahçe tarihine adını yazdırmış değerli kahraman üyelerimiz. Acılarını yaşıyoruz ama Fenerbahçe hep ayakta dimdik durmaya devam ediyor. Allah'tan her ikisine de rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun" dedi.

Merhum Halit Deringör için ikinci tören Şakirin Camii'nde düzenlendi. Buradaki cenaze törenine; Başkanvekili Mithat Yenigün, Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Asbaşkanlar Önder Fırat, Ender Alkaya, YDK ve Kongre Üyeleri, eski sporcular ile Deringör ailesinin fertleri, sevenleri ve yakınları katıldı. Halit Deringör, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim