• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Halis Toprak’ın yalısına haciz yapıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF), Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'ın İstinye'deki yalısında haciz işlemi yapıldı.

TMSF yetkililerinden alınan bilgiye göre, TMSF avukatları, icra memurlarıyla birlikte polis nezaretinde Halis Toprak’ın İstinye’deki yalısına gitti.

Evde bulunan bazı taşınabilir eşyalar görevliler tarafından haczedildi. Halis Toprak’ın TMSF’ye 133 milyon dolar borcu olduğu gerekçesiyle yapılan haciz işleminin ardından TMSF’ye hacizli ve ipotekli olan İstinye’deki yalının mart ayı içinde satışa çıkarılacağı öğrenildi.

“40 TRİLYON BORÇ VAR, SEN NASIL ’320 TRİLYON’ DİYORSUN”

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, “40 trilyon borç var, sen nasıl ’320 trilyon’ diyorsun. ‘Kabul ediyorsan et, etmiyorsan yarın sabah polis evinde’ diyor. Özellikle pazar günü icraya geliyorlar ki kimse olmasın” dedi.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca (TMSF), İstinye’deki yalısında haciz işlemi yapılan Halis Toprak, evde gazetecilere yaptığı açıklamada, bankasına, “batmış” denilerek el konulduğunu söyledi.

Bankalar Birliği’nin resmi evrakına göre, bankasının 2002’nin ilk 3 ayında, TMSF’nin elindeyken 237 trilyon lira kar ettiğini ifade eden Toprak, “Böyle bir bankaya el koydular. Nasıl? Sahtecilikle el koydular. İştiraklerini öz kaynağı saymadılar. 1 katrilyon 300 milyarlık hazine bonosu vardı kasada. 800 milyar da bankalar arası para satıyordu. Bu bankaya eğer el konulmasaydı, sene başına kadar 2 katrilyon para kazanırdık” şeklinde konuştu.

Borcunun 40 trilyon lira olduğunu, ancak kendisine 320 trilyon lira borcu olduğunun söylendiğini kaydeden Toprak, şöyle devam etti:

“Dedi ki; ’320 trilyonu verirsen ben alırım, vermezsen alıkoyarım’. Mahkeme kararında 40 trilyon 600 milyar geçiyor. Bir devleti temsil eden yetkili, yargı kararını kabul etmez mi? 40 trilyon borç var, sen nasıl ’320 trilyon’ diyorsun. ‘Kabul ediyorsan et, etmiyorsan yarın sabah polis evinde’ diyor. Özellikle pazar günü icraya geliyorlar ki kimse olmasın. Bir insan söylediğini inkar eder mi? İmzası bu devletin itibarı. Hem devleti temsil ediyorsun, hem de sende hiç iman, vicdan yok mu?. ’320 trilyon’ dedi, ondan da caydı. ’450 trilyon, 10 yıl vade’ dedi. Ona da ‘peki’ dedik. Orada da imzasını inkar etti. Mallarımızı, evleri sattı. 480 trilyon aldı. Kendisi de kabul ediyor 480 trilyonu. 40 trilyon yerine 480 trilyon almışlar benden.”

“AHMET ERTÜRK ALEYHİNE TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ”
Öte yandan, Halis Toprak, yaptığı yazılı açıklamada da bugün İstinye’deki evinde, yatağında doktor kontrolünde tedavi görürken, TMSF görevlilerinin, kendilerine haber vermeden polislerle birlikte eve geldiklerini belirtti.

Evdeki tüm mobilyaların haczedilerek kamyona yüklendiğini, bu uygulamaya anlam veremediğini bildiren Toprak, şunları kaydetti:

“Biz Toprak Grubu olarak, TMSF’ye şu ana kadar 480 milyon dolar ödeme yaptık. Bu ödeme, Çukurova Grubundan sonra TMSF’ye yapılan en yüksek ödemedir. Bu ödemeyi yaptığımızı TMSF Başkanı Ahmet Ertürk kendisi açıklamıştır. Bizim borcumuz, 18 Aralık 2004 tarihli imzaladığımız protokolle TMSF tarafından 450 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Peşin ödeme iskontosuyla borcumuzu çoktan ödedik. TMSF’ye borçlarımızı ödedik, ödemediysek bile evimdeki 30 bin lira değerindeki mobilyalarla Ertürk’ün iddia ettiği benim kalan borcum ödenemez. Grubumuzun elinde yüzlerce taşınmaz ve 23 sanayi tesisi varken, Ahmet Ertürk’un şahsıma duyduğu kin nedeniyle mobilyalarıma el koymasına anlam veremiyorum. Ertürk’ün tüm hukuk dışı işlemleri ve hukuk dışı olarak taşınmazlarımı satışa çıkarmasıyla ilgili olarak bağımsız yüce yargıya gideceğiz. Ertürk aleyhine tazminat davası açacağız.”

İSTANBULHABER AJANSI

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim