• BIST 9496.45
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Halime’ye yağmur altında umut arayışı

Halime’ye yağmur altında umut arayışı
Kıbrıs'ta tedavi gören lösemi hastası 9 yaşındaki Halime Gezer Gevikler için memleketi Mersin'in Erdemli ilçesinde "donör kan bağışı" kampanyası düzenlendi.

Kıbrıs'ta tedavi gören lösemi hastası 9 yaşındaki Halime Gezer Gevikler için memleketi Mersin'in Erdemli ilçesinde "donör kan bağışı" kampanyası düzenlendi. Yağmura rağmen vatandaşlar kök hücre ve kan bağışı için kurulan bağış çadırlarına adeta akın etti.

9 yaşındaki Halime ailesinin tesadüfen öğrendiği hastalığı ile yaklaşık 1 yıldır mücadele ediyor. Kızılay, Erdemli Belediyesi ve sivil toplum kuruluşları Halime için bir araya gelerek bir "donör kan bağışı" kampanyası düzenledi. Erdemli Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kampanya yağmur altında başladı. Yağmura rağmen vatandaşlar kampanya çadırına akın akın geldi.

Kızılay Mersin Kan Merkezi doktorlarından Hasan Açık, "Hastalarımıza umut olmak için kan bağışı ve kök hücre bağışında bulunuluyor. Erdemli halkı yoğun talep gösterdiği için altından kalkmakta zorlanmaktayız" dedi.

Donörlerden alınan hücrelerden eşleşme olmasını umut ettiklerini ifade eden Açık, "Uyuşma halinde ya da diğer bağış bekleyen hastalarımıza umut olacaktır. Kök hücreler alındıktan sonra numuneleri ile eşleştirme olup olmaması önemli. Eşleşme olması halinde kemik iliği kök hücre nakli gerçekleşiyor" diye konuştu.

Yeğeninin amansız hastalıklarla mücadele ettiğini belirten Halime'nin dayısı Mehmet Gevikler de "Yeğenim bir yıl önce bu amansız hastalığa yakalandı. Donör lazım oldu, herkes yardıma koşuyor. Yardım eden bütün vatandaşlara sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi.

Kampanyaya katılan muhtarlardan Ali Basır da, "Bizim halkımız insanlık ve vatan için her şeyi yapabilecek güçtedir. İklim şartlarına rağmen yetişemiyoruz. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Küçük Halime'nin teyzesi Ayşe Doğaner ise, "Burada yeğenimiz için donör arıyoruz, kan bağışı yapıyoruz. Dualara da ihtiyacımız var. Belki bizim çocuğumuza çıkmaz ama buradan verilecek olan ilik nakli bir başkasına da olabilir. Herkesten duyarlılık bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Sağanak yağmura rağmen vatandaşlar kurulan kampanya çadırlarını doldurarak kök hücre ve kan bağışında bulundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim