• BIST 9569.07
  • Altın 2476.936
  • Dolar 32.4902
  • Euro 34.5932
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Haliliye’den Kırsal Mahallelere Rekor Hizmet

Haliliye’den Kırsal Mahallelere Rekor Hizmet
Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Haliliye sınırları içinde kalan 44 kırsal mahalle ve mezrada stabilize yol yapım çalışmalarını tamamladı.

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Haliliye sınırları içinde kalan 44 kırsal mahalle ve mezrada stabilize yol yapım çalışmalarını tamamladı. İlçe sınırlarında bulunan kırsal mahalleler Haliliye Belediyesi ile birlikte tarihinde ilk kez bu kadar hizmet aldı.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un "Kırsal mahallelerin merkez mahallelerden farkı kalmayacak" ifadesinin ardından kırsal mahallelerde çalışmalara hız verildi. Haliliye Belediyesi 137 kırsal mahalleden 44'ünde stabilize yol yapım çalışmalarını tamamlayarak kırsalda büyük bir yol ağını gerçekleştirmiş oldu.

44 KIRSAL MAHALLEDE YOL YAPIMI TAMAMLANDI

Fen İşleri Müdürlüğü'nün verdiği bilgiye göre stabilize yol yapım çalışmaları tamamlanan mahalle ve mezralar, Altuntepe, Akdoğan, Akpınar, Boydere, Güzelyurt, Dalbaşı, Emirler, Gürcütepe, Güzelköy, Karpuzlu, Kesme, Konuklu, Mamuca, Mamuca Şahintepe Mezrası, Mehmetçik, Mehmetçik Karabayır Mezrası, Mutluca, Mutluca Kayalar Mezrası, Perşembe, Şenocak, Şeyhçoban, Uzunköy, Üçkonak, Yarımsu, Yenisu Köyü, Yeniköy, Yeniköy Keleşoğlu Mezrası, Dağeteği Büyük Beyazkuyu Mezrası, Dağeteği Küçük Beyazkuyu Mezrası, Dağeteği Mıcıt Mezrası, Uluhan, Yazılıkavak, Havşanlı Yaşatan Mezrası, Akçalı, Ulubağ, Tepedibi, Kaynaklı, Kengerli, Çamlıdere, Aşağı Akören, Erbaş ve Payamlı şeklinde sıralandı.

"BU KIŞ HER ZAMANKİNDEN FARKLI GEÇECEK"

Mahallelerin ana yolları olarak yapılan stabilize yollar geçtiğimiz yıllardan farklı olarak kış aylarının daha rahat geçmesini sağlayacak. Özellikle tarım arazileri nedeniyle toprak alanlarının yoğun olduğu bu bölgelerde yolların durumu yaşam şartlarını da birinci dereceden etkiliyor.

Haliliye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bugüne kadar kırsala en çok hizmet götüren ve bu hizmetleri her geçen gün daha da arttıran belediye olarak hizmetlerine devam ediyor. Büyükşehir yasası ile birlikte köylerin mahalle statüsü kazanması, kent merkezindeki mahallelerin aldığı standart hizmetlerin kırsalda da yaygınlaştırılması mümkün hale geldi. Bu fırsatı avantaja çeviren Haliliye Belediyesi kırsalın yılladır süregelen eksikliklerini gidermek adına kırsalda yol yapım çalışmalarının yanı sıra kademeli olarak temizlik hizmetleri, taziye ve kültür evlerinin kazandırılması gibi bir çok teknik işe de imza atıyor.

Haliliye’den Kırsal Mahallelere Rekor Hizmet

Haliliye’den Kırsal Mahallelere Rekor Hizmet

Haliliye’den Kırsal Mahallelere Rekor Hizmet

Haliliye’den Kırsal Mahallelere Rekor Hizmet

Haliliye’den Kırsal Mahallelere Rekor Hizmet

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim