• BIST 9524.59
  • Altın 2485.656
  • Dolar 32.5513
  • Euro 34.6861
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Haliliye’den engelli sporcuya tekerlekli sandalye desteği

Haliliye’den engelli sporcuya tekerlekli sandalye desteği
Haliliye Belediyesi,Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyesi bir gence aktif tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Haliliye Belediyesi,Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü üyesi bir gence aktif tekerlekli sandalye desteğinde bulundu.

Engellilere yönelik yaptığı projelerle her zaman engellilerin yanında olan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübünü ziyaret etti. Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Veysi Fırat, sporcular ve aileleri ile bir araya geldi. Sporcular ve aileleri ile sohbet eden Demirkol, engelliler için yapılan çalışmalardı anlattı. Haliliye Belediyesi olarak tüm faaliyetlerde engellileri unutmadıklarını aktaran Demirkol, sosyal faaliyetlerin tamamında engelleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını anlattı. Demirkol ayrıca daha önce mahalle ziyareti sırasında kendisinden aktif tekerlekli sandalye talebinde bulunan gence tekerlekli sandalye desteğinde bulundu. Demirkol, "Bugün Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübünü ziyaret ettik. Buradaki sporcularla ve aileleri ile hemhal olduk sohbet etme imkanı bulduk. Engelliler bizim kardeşimiz. Unutmamak gerekir ki hepimiz birer engelli adayıyız. Engellilerimizin toplumun içerisinde fiziksel olarak caddelerden kaldırımlardan geçerken zorlanmamalarını ve yaşam seviyelerini yükseltmek aynı zamanda da şu ana kadar yapılmamış olan uygulamaları bu engelli kardeşlerimizin de yapmaya, bu engelli kardeşlerimizin de sahip olduğu imkanlardan faydalanmaya hakları var. Biz bu vesile ile engellilerimizin önünde ki engelleri ortadan kaldıracağız derken önce zihnimizde düşüncemizde ki engelleri ortadan kaldıracağız. Sonra fiziksel mekanlarda ki giriş çıkışlarda ki engelleri ortadan kaldıracağız. Ama en mühimi engellilerimizin bizlerin yapmış olduğumuz tüm çalışmalarımızda onlarında sağlıklı birer insan gibi faydalanmasını arzu etmekteler. Biz engellilerimizle ilgili geçmiş zamanlarda engellilerimizin aileleri ile tekerlekli sandalye ile aynı masada oturmasını sağlamak için engelli piknik masalarını parklarımıza kurduk. Yine aynı şekilde parklarımızda engelli çocuklar için oyun grupları kurduk. Şehrin belirli bölgelerinde bu engelli kardeşlerimizin araçları için engelli aracı şarj istasyonları kurduk. Engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak istiyoruz. Engellilerimize çeşitli sosyal faaliyetlerinde destek olduk. Ben bu anlamda tüm engelli kardeşlerimize başarılı sağlıklı mutlu bir hayat diliyorum. Bu vesile ile bir arkadaşımızın bir araç, tekerlekli sandalye ihtiyacı vardı onuda temin ettik. onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur" ifadelerini kullandı.

Demirkol'dan mahalle ziyareti sırasında tekerlekli sandalye sözü alan genç ise talebinin kısa sürede karşılık bulduğu için Demirkol'a ve ekibine teşekkür etti. Şanlıurfa Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Veysi Fırat ise Demirkol'un engelliler ile iç içe olduğunu hatırlatarak, "Demirkol her zaman taleplerimize karılık vermiş ve taleplerimizi hiçbir zaman geri çevirmemiştir. Bugün yine bir sporcumuza ihtiyacı olan tekerlekli sandalye hediye etti" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim