• BIST 9566.84
  • Altın 2489.382
  • Dolar 32.5352
  • Euro 34.862
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Haliliye Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Haliliye Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Sürdürüyor
Haliliye Belediyesi, Yemyeşil Haliliye sloganıyla başlattığı ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Haliliye Belediyesi, Yemyeşil Haliliye sloganıyla başlattığı ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor. Park ve bahçeleri yeşile bürümeyi hedefleyen Haliliye Belediyesi, ilçedeki ağaç sayısını her geçen gün arttırıyor.

Haliliye Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Yemyeşil Haliliye hedefi için çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Mevsim şartlarının düzelmesiyle birlikte ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, bu çalışmalarını merkezde bulunan 32 mahallede gerçekleştiriyor. İlçedeki ağaç sayısını arttırmaya yönelikte sürdürülen çalışmalarda ekipler, park ve bahçelerde ağaç dikiminin yanı sıra, çim ekimi çalışmalarını da devam ettiriyor.

HEDEF YEŞİL HALİLİYE

İlçeyi yeşile bürümeyi hedefleyen Haliliye Belediyesinin yaptığı ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları, vatandaşların da taktirini topluyor. Mahallelerindeki parklarda çim ekimi ve ağaçlandırma çalışmalarından memnun olduklarını dile getiren vatandaşlar, bu çalışmaların dolayı da Haliliye Belediyesi'ne teşekkür etti. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Yenişehir Mahallesinde sürdürülen çalışmalarla ilgili Mahalle Muhtarı Ramazan Sağır, açıklama yaptı. Mahallelerindeki parklarda ağaç sayısının arttırıldığını ve bu çalışmadan memnun olduklarını belirten Muhtar Sağır, "Haliliye Belediyesi, parklarımızda ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştiriyor. Mahalleli çalışmalardan memnun, yapılan çalışmalardan dolayı Haliliye Belediyesi ve Başkan Fevzi Demirkol'a teşekkür ediyoruz" dedi.

BİR HAFTADA BİNE YAKIN AĞAÇ TOPRAKLA BULUŞTURULDU

Park Bahçeler Müdürlüğü, peyzajda kullanılan Limon servi, Kore köknarı, Mavi ladin, Arizona servisi, Top mazı, Salkım söğüt, manolya, Sarkık dut ve top akasya bitkileri gibi yaklaşık 30 farklı çeşit bitkinin dikim işlemlerini program dahilinde yürütüyor. Ekipler, son bir haftalık çalışmalar kapsamında Haliliye İlçesinde bine yakın ağacı toprakla buluşturdu. Ekipler, İmam Bakır Mahallesinde geçmiş yıllarda yapımına başlanılan ve yarım bırakılan parkın faaliyete geçirilmesi için de çalışmalarını devam ettiriyor.

Ayrıca, kırsal mahallelerden yapılan talepler doğrultusunda bu mahallelere de fidan temini Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından sağlanmaktadır.

Haliliye Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Haliliye Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Haliliye Belediyesi Yeşillendirme Çalışmalarını Sürdürüyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim