• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

‘Haliç’e nazır’ dönüşüm

Almanya kökenli Amplio Emlak Yatırım, Haliç’teki otel projesinden sonra kentsel dönüşüme de soyundu.
Otelin arkasında bulunan 30 dönümlük alan için 300 milyon lira yatırım yapan şirket, bölgeye yabancı fonlarla 1 milyar dolarlık yatırım planlıyor.
 
Haliç’te Hilton Garden Inn Golden Horn Oteli’ni hayata geçiren Amplio Emlak Yatırım, otelin arkasında bulunan 30 dönüm alanda kentsel dönüşüme soyundu. Beyoğlu Belediyesi’nin liderliğinde, projeyi 2 etap halinde planladıklarını ve ilk etapta yıkımları yaptıklarını söyleyen Amplio Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, “Kentsel dönüşüm alanında 170 hak sahibi var. 1 yıldır kira yardımı yaptığımız bu insanları borçlandırmadan ev sahibi yapacağız. Proje bitince yurtdışı fonlarıyla birlikte bölgeye 1 milyar dolarlık yatırım yapmak istiyoruz” dedi. Babaoğlu, Haliçenazır adını verdikleri projede 300 daire satmayı düşündüklerini ve fiyatların 280 ile 800 bin lira arasında olacağını söyledi.
 
SİLUETE UYGUN YAPILAR
 
Bölgenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet alanı ilan edildiğini söyleyen Babaoğlu, şehrin siluetine uygun yapılar inşa edeceklerini dile getirdi. 4 ila 10 katlı binalar tasarladıklarını belirten Babaoğlu, “Mahalle kültürü yaşayacak. Meydanlar, pasajlar cumbalı evler olacak” dedi. Babaoğlu, Alman şehir plancısı Prof. Albert Seer’in gönüllü olarak Haliç için bir master plan çalışması yaptığını da sözlerine ekledi.
 
Kendi enerjisini kendi üretecek 
 
Alman mimarlık firması Patzschke Architects’in projelendirdiği Haliçenazır projesinde ısıtma ve soğutmanın doğalgaz kullanılmadan yapılması düşünülüyor. Projede uygulanacak sistemle toprak altındaki sabit ısı ısı pompalarıyla dağıtılacak.
 
25 milyon liralık fotoğraf çekilecek
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye’nin üç boyutlu fotoğrafını çekecek. Oluşacak veri tabanı, kentsel dönüşüm için yapı envanterinin çıkarılmasından deprem sigortası bulunmayan binalara, kıyıdaki kaçak yapılaşmalardan adres karışıklıklarına kadar birçok soruna çözüm getirecek. 25 milyon liraya mal olacak proje, gayrimenkul sektörünü de olumlu etkileyecek. Oluşturulacak yüksek çözünürlüklü görüntü veri tabanıyla, kentsel dönüşüm alanlarındaki yapı envanteri tespit edilecek. Arazi ve bina yüksekliklerinden kaynaklanan koordinat hataları düzeltilecek. Özel kameraların monte edildiği uçaklar, gelecek yıl nisan-ekim arasında periyodik havalanarak Türkiye’yi fotoğraflayacak.
 
Ofiste ödülü kaptı arsa avına çıktı
 
OFİS projesi Lapishan için Kartal’ı seçen Gürallar Yapı, projenin yüzde 95’ini tamamladı. 160 ofisten son 11 tanesinin satışını yapan şirket geçtiğimiz günlerde Londra’da düzenlenen “International Property Avards”ın final elemelerinde dünya klasmanında “Uluslararası En İyi Ofis Geliştirme” ödülünü kazandı. Gürallar Yapı Genel Müdürü Evrim Karayel, Mart 2014’te teslimlere başlayacaklarını dile getirerek, değerli bir taş olan Lapis’den adını alan projenin yüzde 30 prim sağladığını ifade etti. 
 
HEDEF ATAŞEHİR
 
2014’te bir ofis bir de otel yatırımı planladıklarını söyleyen Karayel, “Ataşehir’de 3 arsa için imza noktasına geldik. İlk proje burda olur. Avrupa Yakası’nda ise Levent Maslak hattını inceliyoruz. Otel yatırımımız 230 milyon lira, otel ise 200 milyon lira olarak planlanıyor” dedi. Karayel, Avrupalı ve Katarlı şirketlerle ortak proje üzerinde çalıştıklarını die getirdi.
 
İstanbul’da zam şampiyonu Silivri
 
İstanbul’da kasım ayında konut fiyatlarının en çok Silivri’de arttı. Bölgede fiyatlar yüzde 21.8 artış gösterdi. İkinci sırada yüzde 9.5 ile Küçükçekmece, üçüncü sırada yüzde 7 ile Şişli yer alıyor. Fiyatların en çok düştüğü ilçeler ise Beşiktaş, Şile ve Başakşehir oldu. Hurriyetemlak.com’un Kasım 2013 Emlak Endeksi’ne göre İstanbul’da satılık konutların metrekare ortalaması da 2 bin 500 TL’ye ulaştı.
 
www.istanbulhaber.com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim