• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Halfeti Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı

Halfeti Belediye Meclisi Yılın İlk Toplantısını Yaptı
Halfeti Belediye Meclisi Ocak ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Halfeti Belediye Meclisi Ocak ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mustafa Bayram tarafından yönetilen toplantıda yeni yıla ilişkin görüşülen maddeler karara bağlandı.

Halfeti Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunun 20. Maddesi gereğince 2016 yılının Ocak ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye hizmet binasındaki başkanlık makamında, 2016 yılının ilk meclis toplantısı olan birleşmeyi Belediye Eş Başkanı Mustafa Bayram yönetirken, toplantıya Belediye Eş Başkanı Ayşe Durmuş ve belediye meclis üyeleri katıldı. Toplantıda girilen yeni yıla ilişkin faaliyet ve düzenlemelere ilişkin hazırlanan 9 gündem maddesi görüşüldü. Gündem maddelerinde 4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikası Kanununun 32. maddesi gereğince Sosyal Denge Tazminatı ödenmesi için sözleşme yapmaya dönük belediye başkanına yetki verilmesi görüşülerek karara bağlandı. Ardından mülkiyeti belediyeye ait olan 530 parsel Nolu 233,57 metrekare arsa vasıflı taşınmazın satışının yapılması görüşülerek oy çokluğuyla karara bağlandı. Diğer bir madde olan 5393 sayılı kanunun 25. maddesi gereğince denetim komisyonun oluşturulması kararlaştırıldı. Ardından 5393 sayılı kanunun 32. maddesi gereğince meclis başkan ve üyelerine huzur hakkı verilmesi görüşüldü. Yine 2016 yılında Belediye Meclisinin tatil olacağı ayın belirlenmesi maddesi de görüşülerek toplantının ilk oturumu son buldu.

TOPLANTIYA İKİNCİ GÜN DEVAM EDİLDİ

İkinci gün devam edilen toplantının ikinci oturumunda ise ilk olarak, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı yeni açılması planlanan Sara Kadın Merkezi Yönetmeliği maddesi mecliste görüşülerek karara bağlandı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün Görev ve Çalışma Yönetmeliği'ne eklenecek maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Ardından belediyede çalışmakta olan sözleşmeli personellerinin ücretlerinin belirlenmesi görüşüldü. En son olarak da 2016 yılında zabıtalara fazla mesai verilmesi görüşüldü ancak mevcut haliyle devam edilmesi kararlaştırıldı.

Tüm gündem maddelerinin görüşülmesi ardından meclis toplantısı son buldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim