• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Halep Türkmenlerine Yardım Eli

Halep Türkmenlerine Yardım Eli
Malatya Manas Evleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Güneş, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlar tarafından toplanan yardım malzemeleri Halep...

Malatya Manas Evleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Güneş, yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlar tarafından toplanan yardım malzemeleri Halep Türkmenlerine gönderildi.

Manas Evleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Güneş ve yönetim kurulu üyeleri, Halep Türkmenlerine yardım eli uzattı.Şirket çalışanları ile birlikte hazırlanan 1 TIR dolusu yardım malzemesi, Türk kızılayı organizatörlüğünde yola çıkartıldı. Türk Kızılayı tarafından Manas Evleri'nde düzenlenen törende konuşan Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Türkiye'de yaklaşık 3 milyon Suriyeli olduğu belirterek, Suriye'de büyük bir dramın yaşandığını ifade etti. Kınık, "Nüfusun yarısına aşkını silah zoruyla, bombalarla evlerini boşaltmak zorunda kaldılar. Türkiye olarak bizler kapılarımızı açtık. Malatya'da bu anlamda afat kampımız var ve 20 bine yakın muhacir kardeşimizi misafir ediyoruz. Türkiye'de ise yaklaşık 3 milyon Suriyeli kardeşimiz var. Elimizden geldiği kadar düşenin dostu olmaya çalışacağız. Kızılay kurulduğundan bu yana savaşlarda, afetlerde, açlıkta, yoksullukta, zorlukta kalan kim varsa onun yanında olmuştur. Suriye içerisinde özellikle Kızılay'ın faaliyetleri çok önemli. Çünkü Suriye'nin içerisinde yaklaşık 7 milyon civarında yardım olmadan yaşayamayacak insan var. Kızılay olarak her gün yaklaşık 20 TIR Suriye'ye insanı yardım geçişi yapıyoruz" dedi. Türkiye'nin yanı başında büyük bir savaşın yaşandığını belirten Manas Evleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Güneş ise bu savaşta Türkmenlerin büyük zarar gördüğünü aktararak, yardımların devam edeceğini dile getirdi.

Son olarak konuşan Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven de bağışçılara teşekkür ederek, yardımların her zaman için önemli olduğuna vurgu yaptı. Güven, "Şu an Türkmen kardeşlerimize yardım gönderiliyor, orada yaşayanların bu yardımlara çok ihtiyacı var. Bundan dolayı başta Kızılay'ımıza ve bağışçılara tekrar teşekkür ediyoruz. İnşallah bu yardımlar artarak devam edecek" diye konuştu.

Halep Türkmenlerine Yardım Eli

Halep Türkmenlerine Yardım Eli

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim