• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Halaçoğlu, hükümete terörü bitirmenin yollarını gösterdi

Halaçoğlu, hükümete terörü bitirmenin yollarını gösterdi
MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 25 Haziran 2015 tarihinden bu yana Türkiye'nin terörle mücadelede 250 şehit verdiğini açıkladı.

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 25 Haziran 2015 tarihinden bu yana Türkiye'nin terörle mücadelede 250 şehit verdiğini açıkladı. Terörün bitmesinin yollarını gösteren Halaçoğlu, PKK'nın para kaynaklarını ve silah sağlamalarıyla ilgili yolların engellenmesini, sınır güvenliğini sağlamak için de Suriye'nin toprak bütünlüğünü sağlamak gerektiğini kaydetti. Halaçoğlu, sınır güvenliği içinde Esed'i adres göstererek, "40 bin kişinin katili, bebek katili Abdullah Öcalan ile oturup konuşuyorsunuz. Esed ile de oturup konuşun ve terör örgütlerine karşı sınır güvenliğini sağlayın." dedi.

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, Kayseri'de partisinin il başkanlığında ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Terör örgütü PKK'nın elindeki silahların sadece Amerika ordusunda bulunan Amerikan silahları olduğunu savunan Halaçoğlu, şunları söyledi: "25 Haziran 2015 ile 28 Ocak 2016 tarihleri arasında 138 asker, 107 polis 5 korucu olmak üzere 250 şehit verdik. İnşallah bundan sonra vermeyiz. Ocak itibarıyla verdiğimiz şehit sayısı 17 asker, 19 polis 1 korucu olmak üzere 37 şehit verdik. Bu nasıl oluyor. Biliyorsunuz ki 3 yıllık çözüm süreci adı altında yapılan PKK ile görüşmelerde PKK, hükümet de itiraf etti. Şehir yapılanmasını tamamladılar. Silahlandılar. PKK'nın kullandıkları çoğu Amerikan silahları. Kobani'ye PYD verilen silahlar bir tünel kazılmak suretiyle Türkiye'ye geçirilmiş ve PKK'ya kazandırılmıştır. Biz bunu secim öncesinde söyledik. 80 bin silah ve tonlarca patlayıcının ülkeye sokulduğunu söyledik. Bizi dinlemediler. Hatta valilere verdiği görmeden gelin talimatıyla ortaya koymuş oldular."

"SUR'DA VAR OLAN DEHLİZ VE TÜNELLERİN YANINA EVLER ARASI GEÇİŞLER SAĞLANMIŞ"

MHP'li Yusuf Halaçoğlu, surların içerisinde yer alan Diyarbakır Sur ilçesinin yer altında var olan dehliz ve tünellerden bahsederek, "PKK'nın şehir yapılanmasını önemli idi. Nitekim Sur ilçesi Diyarbakır'da surların içinde, merkezdedir. Yeraltında dehlizler ve tüneli olan bölgedir. Evler arasında PKK birbirine geçiş bölgeleri hazırladı. Bubi tuzakları, keskin nişancıları yerleştirdiler. Mahalle bugüne kadar verilen mücadelede PKK'dan temizlenmedi. Cizre'de ve Silopi içinde aynı durum geçerlidir. Mardin'de aynıdır. PKK dağlarda değil şehir içinde saldırılarda bulunuyor. Milli Güvenlik Kurulu kararında mücadelenin devam edeceği kararı alındı ve yerindedir. Güvenlik güçlerimiz bu bölgede hassas bir mücadele veriyor. Bunun farkındayız. Evleri zarar gören vatandaşlarımızın zararların devlet tarafından karşılanacak olması iyi bir gelişmedir." diye konuştu.

"İNGİLİZ, AMERİKAN, ALMAN MİLİTANLARA KARŞI MÜCADELE VERİLİYOR"

Yusuf Halaçoğlu, PKK terör örgütüne yönelik operasyonlarla ilgili ilginç bir iddiada bulundu. PKK'nın içinde İngiliz, Alman, Amerikan militanları da bulunduğunu söyleyen Halaçoğlu, "PKK teröristlerinin yer aldığı olay sadece Türkiye ile alakalı değil. Artık dünyanın değişik ülkelerinden gelen birtakım militanların içinde yer aldığı bir çatışmaya girdik. İngiliz'i, Alman'ı, Amerikalısı gelmiş. Burada çatıştığımız teröristler var. PKK terör grubu olarak kabul ediliyor. IŞİD de kabul ediliyor. IŞİD'e herkes tepki gösteriyor. Ama dünya ülkeleri PKK ile ilgili bir şey yapmıyor. Hatta PKK'nın uzantısı PYD'yi bir yerde meşru görerek silah veriyor. Amerikan ordusundan başkasında olmayan bu silahlar PKK'nın elinde çıkıyor. Zırh delen tüfekler. Sadece onlarda. Sizin tanklarınızı ve zırhlı araçlarını yok etme amacı var. Eskiden uzun namlulu silahlarla karşımıza çıkan PKK şimdi roketatarlarla, Kanas'larla saldırıyorlar. Kobani'deki gibi başarı elde edeceklerini düşünüyorlar." dedi.

"AMERİKA, TÜRKMENLERE KARŞI SURİYE'DE RUSYA'YI DEVREYE SOKTU"

MHP'li Halaçoğlu, Amerika'nın Suriye'de Rusya'yı bilerek devreye soktuğunu ileri sürdü. Halaçoğlu, PYD'ye ve Barzani'ye destek veren Amerika'nın Akdeniz'e kadar uzanacak Kürdistan devletini Fırat'a kadar getirdiğini anımsatarak, "Fırat'tan sonrası Türkmenler vardı. Türkmenlere karşı Amerika mücadele edemeyecekti. Çünkü Türkiye gibi stratejik ortağı ülkeyle ilişkilerinden dolayı Türkmenlere saldırmayacaktı. Obama Putin görüşmesinden sonra Rusya devreye girdi ve şu an Türkmen bölgelerini bombaladılar. İki Türkmen köyü dışında Türkmendağı düşmüş durumda. Biliyorsunuz Rus uçağı düşürüldü. Kim düşürdü belli değil. Ama uçak düştükten sonra Türkiye'nin o bölgede havadan bir şey yapma imkanı kalmadı." şeklinde konuştu.

"DEVRAN DÖNER KAYMAKAMLAR YARGILANIR, CUMHURBAŞKANI DA YARGILANIR"

Yusuf Halaçoğlu, kaymakamlara seslenerek kanunlar ve mevzuatlar dışına çıkmamalarını istedi ve "Devran döner yargılanırsınız." dedi.

"Cumhurbaşkanı kaymakamlarla toplantı yaptı ve mevzuatı, birtakım kanunları bir kenara bırakın, bildiğiniz gibi yapın şeklinde ifadeler kullandı" diyen Halaçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bir devlet adamı bunu söyleyemez. Yarın devran döner, Cumhurbaşkanı sözünden dolayı kanunları bir kenara bırakırsa kaymakamlar suç işler. Bize Cumhurbaşkanı söyledi diye bunu yaptık diyebilir. Ama bunu söyleyemezler. Cumhurbaşkanı da bunu söyleyemez. Anayasa'da sadece Cumhurbaşkanı'nın yaptığı işlerden dolayı yargılanamayacağı belirtiliyor. Ama bu yaptığı iş değil. Kanunsuzluğa ve suça teşvik anlamına gelir. Dolasıyla Cumhurbaşkanı bundan dolayı yargılanır. Kimsenin Anayasa'yı ayaklarda altına alma hakkı yoktur. Kanunları hiçe saymasını isteyen birisi başkan olsa hangi kanunla, hangi mevzuat içerisinde başkanı tutacaksınız. Mevzuat içerisinde kaymakamların bulunmamasını söyleyen Cumhurbaşkanı nasıl mevzuat içinde kalacaktır. Türkiye başkanlık sistemi içerisine yönlendirilmeye çalışılıyor."

"ESED İLE SURİYE SINIRINI KONTROL EDİN"

Hükümete teröre bitirme yollarını gösteren Halaçoğlu, MHP iktidarının terörü tamamen sıfırlayacağını anlatarak, bunun için şu yolları önerdi: "Öncelikle PKK terör örgütünün bütün mali kaynaklarını sona erdireceksiniz. Silah yardımını nereden alıyorsa engelleyeceksiniz. Bunları yapmanız gerekir. Suriye sınırını emniyet altına alacaksınız. Nasıl alırsınız, Suriye'de muhalefeti destekleyerek değil Suriye bütünlüğünü koruyarak yaparsanız olur. 40 bin kişinin, bebek katili Abdullah Öcalan ile masaya oturup konuşuyorsunuz, Esed ile oturmuyorsunuz. Oturun Esed ile Suriye sınırını kontrol edin. Suriye'den gelen mülteciler geri dönüş yapsın. Türkiye rahatlasın. Sınırlar emniyet altına alınsın. Gelmesin teröristler. Bakın bakalım nasıl temizlenir. Bunu yapmak için MHP'nin iktidar olması gerekir."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim