• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Haktanır: “Türkiye Ölümlü İş Kazalarında Avrupa’da Birinci, Dünyada Üçüncü”

Haktanır: “Türkiye Ölümlü İş Kazalarında Avrupa’da Birinci, Dünyada Üçüncü”
İş Güvenliği Uzmanı Muammer Haktanır, Türkiye'nin ölümlü iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise 3'üncü olduğunu belirterek, "İş kazalarının...

İş Güvenliği Uzmanı Muammer Haktanır, Türkiye'nin ölümlü iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise 3'üncü olduğunu belirterek, "İş kazalarının yüzde 98'lik kısmı alınacak tedbirlerle önlenebilir kazalardır. Yaşanan her 10 kazadan 9'u çalışan kaynaklı problemlerden meydana gelmektedir" dedi.

Akdeniz Belediyesi, başta saha çalışanları olmak üzere tüm personelinin güvenli ve sağlıklı bir ortamda hizmet üretmeleri, çalışma ortamından kaynaklanan risklerin asgari düzeye indirilmesi, üretimin sürekliliği ve verimliliğin artışı için gerçekleştirdiği hizmet içi eğitimlerine aralıksız olarak devam ediyor. Bu çerçevede, Temizlik İşleri bünyesinde görev yapan personele yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği eğitimlerine başlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün yüklenici firması tarafından düzenlenen eğitim, Akdeniz Belediyesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Eğitimde, işçilere bir sunum yapan İş Güvenliği Uzmanı ve Çevre Mühendisi Haktanır, dünyada her 3 dakikada bir iş kazası gerçekleştiğini, her 90 dakikada bir kişinin sakat kaldığını ve her 4 saatte bir kişinin iş kazaları sonucu yaşamını yitirdiğini söyledi.

Türkiye'nin ölümü iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada ise 3'üncü olduğuna işaret eden Haktanır, "İş kazalarının yüzde 98'lik kısmı alınacak tedbirlerle önlenebilir kazalardır. Yaşanan her 10 kazadan 9'u emniyetsiz davranışlardan, yani çalışan kaynaklı problemlerden meydana gelmektedir. Kalan kısım ise emniyetsiz durumlar yüzünden oluşmaktadır. Eğer emniyetsiz durum ve davranışların önüne geçebilirsek, iş kazalarını da engellemiş oluruz" diye konuştu.

İş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için herkese bir takım sorumluklar düştüğünü de kaydeden Haktanır, "Örneğin devlet bu konuya ilişkin yasalar çıkarmak, bunları denetlemek ve gerekli alt yapıyı oluşturmakla mükelleftir. İşveren ise gerekli her türlü önlemi almalı, araç ve gereçleri noksansız bulundurmalı, iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyulup uyulmadığını denetlemelidir. Ayrıca, işçileri karşı karşıya bulundukları mesleki riskler, alınması gerekli tedbirler, yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmeli ve gerekli iş sağlığı ve güvenliği eğitimini vermelidirler. Son olarak işçiler de iş sağlığı ve güvenliği konusunda alınan her türlü önleme uymalıdırlar" ifadelerini kullandı.

Haktanır, Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçilerin karşılaşabileceği risk ve olumsuzluklar ile bunlara karşı alınması gereken tedbirler hakkında da bilgi verdi. Katılımcıların sorularının yanıtlandığı son bölümün ardından değerlendirme sınavı yapıldı ve eğitim sona erdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim