• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Hakkında soruşturma başlatılan öğretim üyesi: Barış talep etmek suç değil

Hakkında soruşturma başlatılan öğretim üyesi: Barış talep etmek suç değil
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü, YÖK'ün talimatıyla, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifince" açıklanan bildiriye imza atan Hukuk Fakültesi...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü, YÖK'ün talimatıyla, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifince" açıklanan bildiriye imza atan Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç ve İletişim Fakültesi İletişim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esengül Ayyıldız hakkında soruşturma başlattı. İki öğretim üyesinin, üniversite yönetimince oluşturulan üç kişilik komisyonda savunmaları alınacak.

Soruşturmaya ilişkin henüz kendilerine resmi bir tebligat yapılmadığına dikkat çeken ÇÜ Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taylan Koç, hiç bir akademisyenin her hangi bir terör örgütüyle alakalı insanlar olmadıklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti devletiyle vatandaşlık bağlarının bulunduğunu ifade eden Koç, "Dolayısı ile bir şey talep edeceğimiz zaman gayet tabi Türkiye Cumhuriyeti devletinden; vergisini verdiğimiz, vatandaşı olduğumuz devletten talep ediyoruz. Talep ettiğimiz şeyde devletin hukuka uygun davranması, hukuk çerçevesinde hareket etmesi. Bu talebin hukuka aykırı ya da terör destekçisi hiç bir yanı yoktur. Bütün bu olup bitenler de gün gelip geçecektir." dedi.

28 Şubat sürecinde de baskılara uğradığını açıklayan Koç, şunları söyledi: "O zaman adımızı kimse bilmezdi. Biz başörtüsü için insanların haklarını savunurduk. 28 Şubat'ı da yaşamış insanlarız, şimdi de yaşıyoruz. O günler nasıl geçtiyse bugünler de geçer. Hepimize lazım olan bir şey var, hukuk... İşin bu hale gelmemesi gerekirdi. Biz devletin vatandaşıyız, dolayısı barış ortamının gelmesini devletimizden talep ediyoruz. Barış talebi de suç değildir. Akıl ve ruh sağlığı, hukuk devleti algısı oluşursa insanlar gerçekten barış dilinin ne olduğunu idrak ederlerse, hiç birimizin terörist olmadığını anlayacaklar."

Hakkında soruşturma başlatılan öğretim üyesi: Barış talep etmek suç değil

Hakkında soruşturma başlatılan öğretim üyesi: Barış talep etmek suç değil

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim