• BIST 8736.27
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Hakkarili minikler sporla tanışıyor

Hakkarili minikler sporla tanışıyor
Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projesi kapsamında anaokulu öğrencileri için hayata geçirilen...

Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projesi kapsamında anaokulu öğrencileri için hayata geçirilen "Minik Afacanlar Sporla Tanışıyor" projesi sayesinde minikler sporla tanıştırılıyor.

Hakkari Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 2016 yılında ortaklaşa başlattıkları "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projesinin farklı bir ayağı olan "Minik Afacanlar Sporla Tanışıyor" projesiyle öğrencilerin sporla tanışma yaşının en alt seviyeye indirilmesi hedefleniliyor. Kıran Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anadolu Lisesinin zemin katında kurulan jimnastik salonundaki etkinliğe Hakkari Vali Yardımcısı Mehmet Nurullah Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Mili Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Erol Hanlıgil ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Proje kapsamında 7 farklı anaokulunda okuyan 583 öğrenciden 280 öğrenci, beden eğitimi öğretmenleri ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri nezaretinde ısınma hareketleri yaptırdıktan sonra sırayla oyun parkurundan geçirildi. Projede amaçlarının spor yapma alışkanlığını küçük yaşlara indirmek ve hareketsiz yaşama dikkat çekmek olduğunu ifade eden Mili Eğitim Şube Müdürü ve Proje Koordinatörü Erol Hanlıgil, proje kapsamında bugün 280 anaokulu öğrencisini sporla tanıştırdıklarını söyledi. Gelecek haftadan itibaren yapılan planlama doğrultusunda tüm anaokulu öğrencilerinin bu projeye dahil olacağını ifade eden Hanlıgil, "Hakkari Valiliğinin desteğiyle başlattığımız "Sağlıklı Bir Gelecek Sporla Gelecek" projemiz ile öğrencilerin sporla tanışma yaşını en alt seviyeye indirdik. Spor yapma alışkanlığının toplumun her kesimine ve her yaş grubuna yayılmasını arzu ediyoruz. Minik yaşlarda spora başlamanın önemini her fırsatta ifade ediyoruz. Düzenli spor yapmak, özellikle küçük yaş gruplarında fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi önemli ölçüde olumlu etkiliyor. Bu nedenle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere 7'den 70'e herkesin spor yapmasını ve dolayısıyla sağlıklı ve zinde kalmasını önemsiyoruz. Projemizin ilk gününden beri desteklerini bizden esirgemeyen Valimiz Cüneyit Orhan Toprak ve Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Durgun'a Hakkarili çocuklar adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Öğrenciler ise, televizyonda gördükleri oyun parkurunda spor yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim