• BIST 9672.61
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 27 °C

Hakkari’de yürüyüş yapmak isteyen göstericilere müdahale

Hakkari’de yürüyüş yapmak isteyen göstericilere müdahale
Hakkari'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşte olaylar çıktı.

Hakkari'de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından düzenlenmek istenen yürüyüşte olaylar çıktı. Yürüyüş yapmak isteyen gruba polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Hakkari DBP İl Örgütü tarafından bugün saat 13.00'te bölgedeki sokağa çıkma yasaklarını ve Hakkari'de yaşanan olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi. Belediye önünde sloganlarla toplanan kalabalığa polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Göstericiler, müdahale ile birlikte ara sokaklara kaçtı.

Müdahalenin ardından HDP Hakkari Milletvekili ve HDP ve DBP İl Teşkilatı belediye önünde toplanarak müdahaleye sert tepki gösterdi. DBP Hakkari İl Başkanı Hüseyin Armut, "En demokratik hakkımız olan yürüyüşe bile ölçüsüz bir müdahale ile karşı karşıyayız." diyerek halkın buna sessiz kalmaması gerektiğini söyledi. HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise yürüyüşe yapılan müdahaleyi kınayarak, şunları kaydetti: "Burada sokağa çıkma yasağının olmamasına rağmen, hendeklerin olmamasına rağmen bugün Türkiye'nin birçok il ve ilçesinde anayasayı çiğneyen uygulamaları protesto etmek isteyen halkımıza yönelik burada yürüyüş yapan halkımıza bir saldırı oldu. Bunu şiddetle kınıyoruz."

Akdoğan, AK Parti'nin rol model aldığı Sri Lanka modeli ile Kürtleri ve Kürt siyasetini boğmaya çalıştığını savunarak, "Bugün AKP hükümeti daha önce kendisine rol model olarak Sri Lanka modelini örnek alarak Kürtleri, Kürt siyasetini boğmaya çalışıyor. Burada her bir kişiye bir panzer, bir akrep, bir TOMA düşmektedir. Burada ülkenin iç savaşa girdiği bir yerde halkımızın demokratik dileklerini demokratik taleplerine izin verilmiyor. Bu şehri, bu caddeleri terörize eden kim?" ifadelerini kullandı.

'CEZAEVİNDE BASIN MENSUBU YOKTUR DİYEN BASIN ZİHNİYETİNİ KINIYORUM'

Hakkari merkezde bir gazetecinin gözaltına alınmasını sert bir şekilde eleştiren Akdoğan, şöyle konuştu: "Basın açıklamasını yapan il, ilçe belediye eş başkanları, milletvekillerine yönelik saldırı, gençler sokakta yürüyor gençlere yönelik bir saldırı, dün çarşıdaki kirli havayı çekmeye çalışan basından arkadaşımız Van TV ve aynı zamanda İHA çalışanı arkadaşımız Mimar Kaya buradan gözaltına alınıyor, 4 mahalle gezdirilerek arkadaşımız darp ediliyor. Hem gözü morardı, hem vücudun bir çok yerinden şiddete maruz kaldı. Beyaz Toroslar devri kapandı, beyaz Rangerlerle çalışan arkadaşlarımıza yönelik bir saldırı var. Her şeyden önce "bugün cezaevinde basın mensubu yoktur" diyen basın zihniyetini kınıyorum. Basında çalışan arkadaşımıza yönelik de bu şiddeti bu nefret duygularını buradan kınadığımızı belirtmek isterim."

'BURASI SRİ LANKA OLMAYACAK'

Boyun eğmeyeceklerini söyleyen Akdoğan, "Bugün Kürdistan'da halkın taleplerini, halkın özyönetim taleplerini terörize etmek isteyen hükümete bir daha söylüyoruz. Burası Sri Lanka olmayacak. Burası sizin isteklerini karşılayacak bir ortam asla olmayacak. Sizi ayrıma gitmeden şehrin bütün hayat damarlarını keserek 14 gün, 20 gün, 21 gün, 24. güne giren Suruç'ta siz insan haklarını çiğniyorsunuz. Siz hukuku yerle bir ettiniz. Biz sizin hukuksuzluğunuzun önünde boyun bükmek durumunda değiliz. Diz çökmeyeceğiz." diye konuştu.

Hakkari’de yürüyüş yapmak isteyen göstericilere müdahale

Hakkari’de yürüyüş yapmak isteyen göstericilere müdahale

Hakkari’de yürüyüş yapmak isteyen göstericilere müdahale

Hakkari’de yürüyüş yapmak isteyen göstericilere müdahale

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim