• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Hakkari’de Yüksekova Dayanışması Büyüyor

Hakkari’de Yüksekova Dayanışması Büyüyor
Hakkari kent merkezine yerleşen Yüksekovalı aileler için Hakkari Belediyesinin başlattığı dayanışma büyüyor.

Hakkari kent merkezine yerleşen Yüksekovalı aileler için Hakkari Belediyesinin başlattığı dayanışma büyüyor.

Yüksekova ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ve yaşanan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalıp Hakkari kent merkezine gelen aileler için dayanışma çalışması başlatan Hakkari Belediyesi, Yüksekovalı aileleri yalnız bırakmıyor. Önceki gün Yüksekovalı ailelerin evlerini ziyaret ederek ailelerin sorunlarını dinleyen ve evlerinde incelemelerde bulunan Hakkari Belediye Başkanvekili Fatma Yıldız, ailelerin gıda, giyim ve maddi ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtmişti. Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile birlikte Yüksekovalı aileler için gıda ve barınma malzemesi hazırlayan Hakkari Belediyesi, bu malzemeleri Yüksekovalı ailelere teslim etmeye başladı. Hakkari Belediye Başkanvekili Fatma Yıldız, beraberindeki belediye meclis üyeleri ve mahalle muhtarlarıyla kentin değişik mahallelerine yerleşen Yüksekovalı ailelerin evlerini tek tek ziyaret ederek ailelere acil ihtiyaç duydukları gıda ve barınma malzemelerini teslim etti.

Belediye Başkan Vekili Yıldız, "Kardeş Yüksekova halkımız için bir dayanışma içerisindeyiz. Bugün yaşananlar kolay şeyler değil. Bunun için dayanışmamızı büyütmemiz gerekiyor. Bizlerde belediye olarak imkanlarımız kapsamında elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Tabi bizleri yalnız bırakmayan Yenişehir Belediyemizde bu dayanışma içerisinde. Kendilerine buradan teşekkür etmek istiyorum. İlimize gelen Yüksekovalı kardeşlerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya ve bu dayanışma içinde yer almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yüksekovalı aileler belediyenin kendilerine göstermiş olduğu dayanışmadan memnun kaldıklarını ifade ederek, Belediye Başkanvekili Fatma Yıldız'a teşekkür ettiler.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim