• BIST 9050
  • Altın 2298.879
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0755
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Hakkari’de Öğrenciler Bilgilendiriliyor

Hakkari’de Öğrenciler Bilgilendiriliyor
Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz...

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen 112 Acil Çağrı Merkezi'nin gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesini amaçlayan "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamda öğrencilere yönelik seminerler devam ediyor.

Hakkari 112 Acil Servis görevlileri, Mustafa Kemal Paşa Anaokulu ile Sermaye Piyasası İlkokulu'ndaki öğrencilere "Yaşama Yol Ver" projesi kapsamında sinevizyon eşliğinde acil sağlık hizmetlerinin insan hayatı için taşıdığı önemi anlatarak; broşür, şapka , silgi, kalem dağıttılar.

112 Acil Servis görevlileri, eğitim seminerlerinde sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artırılmasına yönelik "112 Acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi" konularında toplumsal farkındalığın artırılması amacıyla hazırlanan kampanyanın okullarda ve insan yoğunluğu olan alanlarda sürdüğünü ifade ettiler.

Sağlık ekipleri, öğrencilere hitaben yaptıkları konuşmada, hayati tehlike durumu olmayanlar tarafından 112 Acil Servisi'nin meşgul edilmesinden dolayı gerçek acil sağlık yardımına ihtiyacı olan hasta ve vakalara ulaşmada geç kalındığı belirterek, 112 hattının hayat kurtardığı vurgusunu yenilediler. Görevliler, "Hayat kurtarırken de dakikalar hatta saniyelerin dahi önemli olduğunu unutmamamız gerekiyor. Acil müdahale gerektirmeyen sürekli hastalıklarda dahi 112 aranmaktadır. Bu durum, sizden daha acil ve güç durumda olan insanlara verilen hizmette aksamaya neden olmaktadır. Ayrıca ambulanslarımız trafikte olduğu zaman önceliğimiz her zamanki gibi ambulansa yol vermek olmalıdır" şeklinde konuştular.

Öğrenciler ise, böyle bir uygulamanın kendileri açısından da önemli olduğunu belirterek, sağlık görevlilerinin insan hayatını kurtarmak için zor ve meşakkatli bir görevi yerine getirdiklerini şimdi daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

Seminer sonunda öğrencilere ambulansta bulunan donanımlar hakkında detaylı bilgiler verildi.

Hakkari’de Öğrenciler Bilgilendiriliyor

Hakkari’de Öğrenciler Bilgilendiriliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim