• BIST 9782.89
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

Hakkari’de Kar Esaretinin Ardından

Hakkari’de Kar Esaretinin Ardından
Hakkari'de bir taraftan kar yağışı, diğer taraftan meydana gelen fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Hakkari'de bir taraftan kar yağışı, diğer taraftan meydana gelen fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Birçok kişi boğulma tehlikesi geçirirken, kaçan bir tilki ise bir evin mutfağına sığındı. 124 köy, 355 mezra yolunun kapandığı ve şehirde araçların kardan kaybolduğu ilde karla mücadele çalışması başlattı. Akşam saatlerinde etkili olan kar ve fırtına vatandaşlara zor anlar yaşattı. Çarşı merkezinden evlerine gelmekte olan bazı vatandaşlar ise boğulma tehlikesi geçirdi. Elektriklerin yer yer kesildiği ilde hayat adeta durma noktasına geldi. Kar ve fırtına nedeniyle yiyecek bulamayan bir tilki ise bir evin mutfak penceresinden içeri girerek yiyecek araması cep telefonu tarafından saniye saniye görüntülendi. Sofrada karını duyuran tilki daha sonra geldiği yöne doğru kaçtı.

124 KÖY VE 355 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Hakkari il genelinde etkili olan kar yağışı sabah saatlerinde yerini soğuk havaya bıraktı. Hakkari Valiliği ise il genelinde kapanan 124 köy ve 355 mezra yolun açılması için il özel idaresi karla mücadele ekibi çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü açıkladı.

ÇARŞI MERKEZİNDE ARAÇLAR KARDAN KAYBOLDU

Önceki gün yoğun kar yağışı nedeniyle bazı esnafların kepenk kapattığı Hakkari'de yağışların etkisini kaybetmesiyle birlikte esnaflar yeniden kepenk açtı. Bazı esnaflar ise iş yerlerinin önünde kardan kaybolan araçlarını çıkartmak için büyük çaba harcadı.

HAKKARİ BELEDİYESİ ÇALIŞMA BAŞLATTI

Çarşı merkezinin kullanılamaz hale geldiği şehir merkezinde belediye başkanlığı ise kriz merkezi kurdu. Belediye Eş Başkan Vekili Nazmi Coşkun ve beraberindekiler çarşı merkezinde yapılan karla mücadele çalışmasını denetlediler. Bazı esnaflar ise karla mücadele ekibine çay ikram ettiler. Cadde ve sokaklardaki kar yığınları temizlenerek kamyonlarla şehir dışına çıkartıldı. Yolda geçen birçok vatandaş ise kar dağlarının üzerinde geçmek zorunda kaldı. Belediye karla mücadele çalışması yaparken bazı esnaflar ise çatı karlarını temizleme telaşı içerisine düştü.

BAŞKAN COŞKUN KAR İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Belediye Eş Başkan Vekili Nazmi Coşkun, yaklaşık 3 gündür yoğun bir kar yağışının olduğunu belirterek bugün yağışların durmasıyla birlikte 12 iş makinesi ile yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Coşkun, "Çarşı merkezi kullanılamaz bir hale geldi. Bunun üzerine hemen harekete geçtik. 12 iş makinesi ile çalışma başlattık. Çarşı merkezini temizledikten sonra mahalle yollarında çalışma başlatacağız" dedi.

Hakkari’de Kar Esaretinin Ardından

Hakkari’de Kar Esaretinin Ardından

Hakkari’de Kar Esaretinin Ardından

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim