• BIST 9693.46
  • Altın 2496.132
  • Dolar 32.475
  • Euro 34.6284
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Hakkari'de HDP ve DBP'den 'Hakkari'nin taşınmasına' ortak tepki

Hakkari'de HDP ve DBP'den 'Hakkari'nin taşınmasına' ortak tepki
Hakkari'nin taşınması gündemi dolayısıyla HDP ve DBP, il binasında ortak açıklama yaptı.

Hakkari'nin taşınması gündemi dolayısıyla HDP ve DBP, il binasında ortak açıklama yaptı. HDP ve DBP il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı basın açıklamasında, AK Parti'nin suni bir gündem oluşturmaya çalışıldığı ileri sürüldü.

Basın açıklamasını yapan HDP İl Eş Başkanı Metin Besi, Hakkâri'de AK Parti hükümetinin oy potansiyelinin yok diyecek düzeyde olduğunu belirterek, "Haliyle AKP hükümeti oluşturmak istediği suni gündemlerle, halkımızın gündemini farklılaştırmayı düşünmektedir. Halkımızın gündeminde ve biz siyasi partilerin gündeminde il, ilçe tartışmasının kesinlikle söz konusu olmadığını, bizde böyle bir gündemin kesinlikle var olmadığını belirtmek istiyoruz. Bizim gündemimiz Sur, Cizre ve Silopi'de yaşanan katliamlardır. Sokak ortasında 1 haftaya yakın sureyle bekletilen Taybet Ana'dır, henüz gün yüzü görmeyen bebeklerdir, Miray bebektir. Bizim gündemimiz bunlardır." dedi.

AK Parti'nin kendi gündemlerine müdahalede bulunduğunu iddia eden Besi, "Biz şu anda bu gündem ekseninde bir çalışma, bir yaşam örgütlemeye çalışıyoruz. Dolayısıyla AKP, bizim bu gündemimizi bilmesine rağmen, bu gündemle yoğunluklu çalışma yürüttüğümüzü bilmesine rağmen bu gündemimize müdahale etmek istemiştir. Ve bu gündemle birlikte Hakkâri'de hitap ettiği bazı rantçı kesimler vardır. Bu rantçı kesimler üzerinden bir muhatap yaratmaya, bir muhatap oluşturmaya oluşturuyor. Dolayısıyla AKP, bu boş hayaller üzerine, bu boş söylemler üzerine bir hayal kurmasın. Dolayısıyla Hakkari'de kendisine bu konuda gidebilecek, bu konuda yanıt olabilecek, zemin olabilecek herhangi bir yapı söz konusu değildir. Tüm Hakkâri halkı kendi gündemini belirlemiştir. Halkımızın gündemi özyönetimdir, halkımızın gündemi kendi kendini yönetmektir. Kendi merkezini, kendi gerçekliğini ifade etektir. Dolayısıyla bu konuda gündemi saptırma, bu konuda halkımızın gündemini altüst etme gibi bir yaklaşım söz konusu değildir." diye konuştu.

Besi, Yüksekova'nın il olmasının kendileri için herhangi bir sakıncası olmadığını da ifade ederek, "Eğer il, ilçe tartışması söz konusu olacaksa bizim açımızdan Gever (Yüksekova), dünyada en güzel olan ne varsa, en nadide ne varsa ona layık bir yerleşim yerimizdir. Gever'in il olması, Hakkâri'nin ilçe olması, eğer Kürdistan'da akan kan söz konusu ise bizim açımızdan hiçbir anlamı yoktur. Dolayısıyla biz de devlete şu öneriyi yapıyoruz; eğer çokça il ilçe peşinden koşacaksanız, buyurun gidin Derecik'i, Aşût köyünü il yapın. Dolayısıyla bizim açımızdan bu anlamda bizim sistemimizde de ilin pek bir anlamı, ifadesi yoktur. Bu konudaki suni gündemlerle kimseyi oyuna getirmeyi planlamasın. Bu yönüyle herhangi bir hayal girişimi içerisinde olmasın." açıklamasında bulundu.

Hakkari'de HDP ve DBP'den 'Hakkari'nin taşınmasına' ortak tepki

Hakkari'de HDP ve DBP'den 'Hakkari'nin taşınmasına' ortak tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim