• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Hakkari'de hain tuzak: 2 Asker şehit oldu

Hakkari'de  hain tuzak: 2 Asker şehit oldu
Hakkari'de Şemdinli-Yüksekova karayoluna döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu iki asker şehit oldu.

Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi esnasında infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 3 asker de yaralandı.

Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK mensuplarınca Şemdinli-Yüksekova  karayoluna döşenen el yapımı patlayıcı, zırhlı askeri aracın geçişi esnasında  infilak ettirildi. Patlamada araçta bulunan 2 asker şehit oldu. Teröristlerin yakalanması için bölgede hava destekli operasyon  başlatıldı. 

 AFYONKARAHİSAR'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari Yüksekova’da, teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan askerlerden birisinin Afyonkarahisar’ın Dinar ilçe nüfusuna kayıtlı 38 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş İzzet Alper Taşbaş, olduğu belirtildi. 

Hakkari Yüksekova’da gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Taşbaş’ın 16 yıldır Uzman Çavuş olarak görev yaptığı, evli ve 2 çocuğu olduğu belirtildi. Taşbaş’ın şehit düşmesinin ardından baba ocağı olan Dinar ilçesine bağlı Akça köyüne şehit acısı düşerken, şehidin haberini alan aile gözyaşlarına boğuldu.

Baba Nazmi ve anne Saliha Taşbaş’a Dinar İlçe Garnizon Komutanlığı'ndaki subayların haberi verdikleri belirtildi. Şehidin kızı Begüm Taşbaş’ın, babasının şehit haberini aldıktan sonra sinir krizleri geçirdiği bildirildi. Şehit haberinin gelmesinin ardından şehit Taşbaş’ın baba evine Türk bayrağı asılırken, evin önüne ayrıca 112 Acil Servis ambulansı gönderildi. Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin köye gelerek aileyi ziyaret etti.

Taşbaş’ın, ayrıca 5 yaşında anaokuluna dün başlayan Ecrin isminde bir kızının daha olduğu ve eşinin de isminin Ummuhan Taşbaş olduğu, Dinar ilçe merkezinde oturdukları öğrenildi. Şehidin, ayrıca Şuayip Taşbaş adında bir erkek kardeşi olduğu ve Japonya’da işçi olarak çalıştığı belirtildi. Şehit Taşbaş’ın naaşının yarın memleketine getirilmesi bekleniyor.

ŞEHİDİN SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Şehit Taşbaş’ın sosyal medya hesabına geçtiğimiz Cumartesi günü veda eder gibi şu paylaşımda bulunması ise dikkatlerden kaçmadı:

“Boğazınız düğümlenecek, acıyı ciğerlerinizde hissedeceksiniz. Zamansız gözleriniz dolacak ama sadece ‘iyiyim bir şeyyok’ diyebileceksiniz.”

ŞEHİT ATEŞİ ERZURUM'A DÜŞTÜ

Hakkari'de şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Yunus Arda’nın acı haberi Erzurum’a düştü. 

Hakkari Şemdinli'de bu akşam şehit olan askerlerden Yunus Arda’nın acı haberi, ailesine bildirildi. Askeri aracın geçişi esnasında menfeze yerleştirilen bomba patlaması sonucunda şehit olan 2 askerden biri olan Arda’nın ailesi gözyaşlarına boğuldu. Erzurum’un Aziziye ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi'nde oturan aileye kara haberi askeri yetkililer verdi.

Şehit Yunus Arda’nın kısa bir süre önce nişanlandığı ve 4 kardeş oldukları, abisinin de kendisi gibi uzman çavuş olduğu ancak yaklaşık 4 ay önce istifa ettiği belirtildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şemdinli'de zırhlı aracın geçişi sırasında teröristleri yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı belirtildi. 

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle: "29 Eylül 2015 saat 16.45’te Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve Kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

sehitler.jpg

İSTANBUL HABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim