• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Hakkari ve Şırnak'tan Kara Haber: 1 Polis ve 1 Korucu Şehit

Hakkari ve Şırnak'tan Kara Haber: 1 Polis ve 1 Korucu Şehit
Operasyonların devam ettiği Yüksekova'da çıkan çatışmada Özel Harekat Şubesi'nde görevli 1 polis şehit düştü. Şırnak'ta da devam eden operasyonlarda 1 korucu şehit oldu.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde devam eden operasyonlarda 1 özel hareket polisi şehit olurken, 1 özel hareket polisi de yaralandı. Şırnak'ta da devam eden operasyonlarda 1 korucu şehit düştü.

OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

PKK'lı grupları etkisiz hale getirmek, kazdıkları hendekleri kapatmak, oluşturulan barikatları kaldırmak amacıyla 13 Mart'ta başlatılan operasyon sürdürülürken dün akşam Özel Harekat Şubesi'nde görevli 1 polis şehit düştü, 1 polis de yaralandı.

UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENECEK

Olayla ilgili henüz açıklama yapılmazken, şehit polis için bu sabah Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı filoda uğurlama töreni düzenlenecek.

HATAY'DA İKİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK arasında çıkan çatışmada 2 terörist etkisiz hale getirildi. Çıkan çatışmada bacağından yaralanan bir asker ise kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin önlenmesine yönelik olarak jandarma tarafından yapılan operasyonda, Kırıkhan ilçesi Bektaşlı Mahallesi, Tatlıcak Pınarı mevkinde dün saat 21.00 sularında teröristler ile sıcak temas yaşandığı belirtildi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 2 teröristin silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirildiği aktarıldı. Çatışmada bir askerin bacağından yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede tedavisinin devam ettiği ifade edildi.

Bölgede terör örgütüne yönelik operasyonların devam ettiği bildirildi.

BİR ACI HABER DAHA GELDİ

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak merkezde devam eden operasyonda ağır yaralanan korucunun şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "26 Mart 2016 tarihinde saat 02.10'da, Şırnak il merkezinde devam eden operasyonda bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman korucumuz ağır şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim