• BIST 9530.47
  • Altın 2473.305
  • Dolar 32.4969
  • Euro 34.7695
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığından Coşkun Açıklaması

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığından Coşkun Açıklaması
Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı tarafından, Belediye Eş Başkan Vekili Nazmi Çuşkon'un tutuklanmasına ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı tarafından, Belediye Eş Başkan Vekili Nazmi Çuşkon'un tutuklanmasına ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada: "14 Ağustos'taki basın açıklamasından bu güne başta ilimiz ve bölgemiz olmak üzere ülkenin tamamında evrensel, meşru ve demokratik tüm eylem ve etkinliklere, basın açıklamalarına en şiddetli şekilde müdahaleler yapılmaktadır. Yapılan basın açıklamasına katıldıkları gerekçesi ile daha önce Belediye Eş Başkanlarımız Dilek Hatipoğlu ile Nurullah Çiftçi, Eş Başkan yardımcılarımız, meclis üyelerimiz ve birçok siyasi parti yöneticimiz tutuklanmışlardı. Son günlerde gözaltı ve tutuklamalar tekrar yaşanmaktadır. Bunlarla birlikte en son iki gün önce mahkemeye çıkartılan Belediye Eş Başkan Vekilimiz Nazmi Çuşkon da tutuklandı. Demokratik, katılımcı, halkçı bir belediyeciliği kendilerine şiar edinen ve tüm zorluklara ile maddi imkansızlıklara rağmen halkına hizmet sunmaya çabalayan bizler belediyede hizmet sunulamaz noktaya taşınmış durumdayız. Anayasanın 25. Maddesi ve AHİS 9. ile 10. Maddeleri çerçevesinde düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılan basın açıklamasına katıldıkları için tutuklanan arkadaşlarımıza yönelik verilen bu kararın evrensel hukuka aykırı olduğu görülmektedir. Tüm tutuklu arkadaşlarımızın serbest bırakılması gerektiğine inanıyoruz. Mahkeme de çıkan kararların düzeltileceği ve Eş Başkanlarımıza verilen 15'şer yıl hapis cezasının antidemokratik bir karar olduğu, Yargıtay Başkanlığınca, Anayasa'nın 25. Maddesi ile AHİS'in 9. ve 10. Maddeleri kapsamında adaletli ve demokratik bir değerlendirmenin yapılacağı ve Yerel Mahkemece verilen yanlış kararın düzeltilip, meşru bir yargı kararının çıkacağını bekliyoruz" denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim