• BIST 9079.97
  • Altın 2324.082
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9568
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C

Hakimin madenci ailelerine ‘Çıkın dışarı’ demesine tepki

Hakimin madenci ailelerine ‘Çıkın dışarı’ demesine tepki
Soma maden kazası ceza davasında müşteki avukatlarından Sercan Aran, verilen arada beşinci duruşmanın ilk oturumunu değerlendirdi.

Soma maden kazası ceza davasında müşteki avukatlarından Sercan Aran, verilen arada beşinci duruşmanın ilk oturumunu değerlendirdi. Hakim Aytaç Ballı'nın, şehit madenci ailelerine, "Çıkın dışarı." demesine tepki gösterdi.

Duruşmada şahitlerin dinlenmesine devam edildiğini aktaran Av. Aran, "Bugün Ercan Metin ile başladık dinlemeye. Akabinde bizim sorularımıza geçildi, sanık ve sanık avukatlarından sonra. Biz bir konuda soru sorarken özellikle üretim zorlaması meselesini sorduk. Sanıklar ve sanık avukatları, bizim bu konuda soru sormamızı istemiyor, çünkü şunu çok iyi biliyorlar, bu maden ocağında üretim zorlaması olduğunu, işçilere baskı yapıldığını. Bunun üzerine sanık avukatları, ciddi itirazlarda bulundu. Bu itirazlar üzerine aileler de, "Neden itiraz ediyorsunuz? Siz soru sorduğunuzda biz itiraz etmiyoruz. Bizim avukatlarımız soru sorduğunda neden itiraz ediyorsunuz?" dedi. Bunun üzerine Hakim Aytaç Bey de, "Çıkın dışarı." dedi. "Gidin, yarın da gelmeyin böyle yapacaksanız." dedi. Biz de bu tutuma itiraz ettik. Duruşma anında o an için duruşma durumunu bozucu bir durum olarak değerlendirebilirsiniz bunu ama bundan sonrakiler için değerlendiremezsiniz. Bir saat sonra tekrar duruşma düzenini düşünürseniz, o zaman tekrar dışarı çıkarırsınız ya da yarın aynı şekilde olur. Bunun usulü budur, Ceza Muhakemesi Kanunu'na göre. Şimdi sen duruşma düzenini bozan bir hareket yaptın, bundan sonra da duruşmalara katılmayacaksın diye böyle bir hüküm yok, karar yok. Biz de bu duruma itiraz ettik. Salon biraz gerginleşti, akabinde ifade tamamlandı ve ara verildi. Durum bundan ibaret. Biz başkan beyin fevri bir çıkış yapmasını eleştirdik. "Bugün gelme, yarın da gelme" diye bir usul yok dedik. Böyle bir kota da koyamazsınız, aileleri de engelleyemezsiniz dedik. Durum bundan ibaret. Yarın aileler gelecek. Sorunsuz bir şekilde duruşmaya devam edeceğiz öğleden sonra." diye konuştu.

Hakimin madenci ailelerine ‘Çıkın dışarı’ demesine tepki

Hakimin madenci ailelerine ‘Çıkın dışarı’ demesine tepki

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim