• BIST 9572.82
  • Altın 2472.81
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5985
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 27 °C

Hakimi önce görevden aldılar, ardından 10 polisle evini bastılar

Hakimi önce görevden aldılar, ardından 10 polisle evini bastılar
Geçici görevle gönderildiği Şanlıurfa'da "tedbir amaçlı" görevinden uzaklaştırılan Hakim Kemal Karanfil, twitter hesabından, kendisinin olmadığı...

Geçici görevle gönderildiği Şanlıurfa'da "tedbir amaçlı" görevinden uzaklaştırılan Hakim Kemal Karanfil, twitter hesabından, kendisinin olmadığı sırada Zonguldak'taki evine 10 polisle baskın yapıldığını paylaştı. 10 terör polisi tarafından evinde arama yapıldığını, eşinin orantısız rahatsız edildiğini, 5 yaşındaki çocuğunun elindeki oyuncak tabletin bile zorla alındığını duyuran Hakim Karanfil, "Bir twite gösterilen ihtimam, terörist ve bombacılara gösterilse kimsenin burnu kanamazdı." dedi.

Eskişehir'de Sulh Ceza Hakimi olarak görev yaparken, Sulh Ceza Hakimlikleri'nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle iptali için Anayasa Mahkemesi'ne giden Hakim Kemal Karanfil'in son bir yılda başına gelmeyen kalmadı. Yargıtay Hakimliği de yapan ve çok sayıda hukuk üzerine kitapları bulunan Hakim Karanfil, son bir yıl içerisinde görev süresi dolmadan önce Eskişehir'den Zonguldak'a, bir hafta önce de Şanlıurfa'ya geçici görevle gönderildi. Ancak Hakim Karanfil, Şanlıurfa'daki geçici görevinin dördüncü günü olan önceki gün HSYK 1. Dairesi tarafından, hesabından hukuku işaret eden, demokrasi vurgulu, eleştirel bazı tweetleri gerekçe gösterilerek geçici süreyle görevden alındı.

'5 YAŞINDAKİ OĞLUMUN ELİNDEKİ TABLETİ ZORLA ALDILAR'

Önceki gün geçici süreyle görevden alınan Hakim Karanfil'in bu kez de Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri nezaretinde, kendisinin evde olmadığı vakitte evinde arama yapıldığı ortaya çıktı. Hakim Karanfil, twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir twit yüzünden bugün evde olmadığım bir vakitte 10 polis eşliğinde arama yapıldı. 5 yaşındaki oğlumun elinden tableti zorla alındı." ifadesini kullandı.

Orantılılık ilkesi aşılarak eşinin rahatsız edildiğini anlatan Hakim Karanfil, "Bir twite gösterilen ihtimam terörist ve bombacılara gösterilse kimsenin burnu kanamazdı. Anayasa'nın 25-26 maddesi ile TCK'nın 116 maddesi açık iken yapılan bu işlem, ülkede bir hakimin bile mesken masuniyetinin olmadığını gösteriyor.!" sözlerini kullandı.

'IP NUMARASI VARKEN 10 POLİSLE EVİMİ BASMAK NİYE?'

IP numarası ile tweetlerin nereden atıldığının bulunmasının mümkün olmasına rağmen evine onlarca polisle baskın yapılmasının düşündürücü olduğunu aktaran Karanfil, şu ifadeleri kullandı: "Madem 4 gün sonra twit yüzünden açığa alacaktınız, neden Zonguldak'tan Şanlıurfa'ya yetkili gönderdiniz? IP numarası ile twitlerin nereden gönderildiği kolaylıkla bulunabilecekken onlarca TEM polisi ile bir hakimin evinin aranması da neyin nesi."

Cihan

Hakimi önce görevden aldılar, ardından 10 polisle evini bastılar

Hakimi önce görevden aldılar, ardından 10 polisle evini bastılar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim