• BIST 9645.02
  • Altın 2412.297
  • Dolar 32.5798
  • Euro 34.7928
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Hakim Karanfil önce Zonguldak'a, şimdi de Ş.Urfa'ya gönderildi

Hakim Karanfil önce Zonguldak'a, şimdi de Ş.Urfa'ya gönderildi
Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil'e uygulanan sıkıntılar bitmek bilmiyor.

Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil'e uygulanan sıkıntılar bitmek bilmiyor. Adliyelerdeki torpili ortaya çıkararak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a istifa çağrısı yapan Çanakkale Savcı Menderes Arıcan'ın ardından şimdi de Zonguldak Hakimi Kemal Karanfil, bulunduğu ilden başka bir ile geçici görevle gönderildi. Eskişehir'de Sulh Ceza Hakimi iken, Sulh Cezaların Hukuksuz olduğunu gerekçe göstererek kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvurunca kış ortasında görev süresi dolmadan, oğlunun tedavisi sürerken Zonguldak'a atanan Hakim Kemal Karanfil, şimdi de HSYK. 1. Dairesi'nce 4 aylık geçici süreyle Şanlıurfa Adliyesinde görevlendirildi. Sosyal medya hesabından adalet ve hukuk vurgulu yaptığı paylaşımlarla da dikkat çeken Hakim Karanfil, Eskişehir'den Zonguldak'a atanması sonrası kızını buradaki liseye uzun süre kayıt yaptıramamış ve bunun üzerine mahkemeye başvurmuştu. Karanfil, kızını mahkeme kararıyla liseye kaydını yaptırmıştı.

Hakim Karanfil, HSYK 1. Dairesinin geçici görevlendirmeye ilişkin sürgün gibi kararını sosyal medya hesabında paylaştı. Hakim Karanfil, sosyal medya hesabından yaptığı, "HSYK'dan bir hukuksuzluk daha" başlıklı paylaşımla, "Bugün elime ulaşan yazıya göre, "Zonguldak'taki mevcut iş durumu dikkate alınarak 4 aylığına Şanlıurfa Adliyesi'ne görevlendirildiğimi" öğrendim." sözleriyle duyurdu.

HSYK 1. Dairesinin bu çalışmasına tepki gösteren Hakim Karanfil, "Normalde bu yetki, sadece hakim savcısız kalan bir yere, en yakın il veya ilçeden geçici görevlendirme yapılmak için HSYK'ya verilmişken Zonguldak'tan Urfa'ya görevlendirmekte neyin nesi? Kaldı ki Zonguldak'ta üç ayrı mahkemeye bakıyorum. Asliye Hukuk, İcra Hukuk, İcra Ceza. Kararname dönemi olmadığından bu mahkemeleri hangi garibin sırtına yükleyeceksiniz?" ifadelerini kullandı.

"SİZİ ALLAH'A HAVALE EDİYORUM'

Yapılanların bir zulüm olduğunu aktaran Hakim Karanfil, şu ifadeleri kullandı: "Sizlere çok şeyler söylemek geliyor içimden, fakat babam der ki, "oğlum biri sana zulmettiğinde sen karşılık verirsen Allah, nasıl olsa kulum karşılık verdi der, karşılık vermezsen o işi Allah üzerine alır der." Ben de babamın sözünü dinleyip size karşılık vermiyorum ve sizi Allah" a havale ediyorum."

'MİLLETİN HAKİMİ OLMAKTAN GERİ DURMAYACAĞIM'

Hakim Karanfil, HSYK'ya yaptıklarına rağmen şu ifadelerle karşılık verdi: "Sadece şunu bilin ki, beni her gün farklı bir yere tayin etseniz de hırsız ve haramileri sevmeyeceğim. Yüce İslam dinini kirli çıkarları için bozuk para gibi harcamaktan çekinmeyen din istirmarcılarını sevmeyeceğim. Yargının yürütme organı veya bir tarikata bağlanmasına rıza göstermeyeceğim. Bu milletin hâkimi olmaktan bir an dahi olsa geri durmayacağım. Bu arada işkence ve eziyet suçları ile, Anayasanın rafa kaldırılması suçlarında zamanaşımı olmadığını da hatırlatmak isterim."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim