• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Hakan Urgancı, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Hakan Urgancı, Üniversiteli Gençlerle Buluştu
52. Kütüphane etkinlikleri kapsamında düzenlenen TRT Spikeri, Yazar ve Eğitmen Hakan Urgancı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Kendini Tanıma Sanatı"...

52. Kütüphane etkinlikleri kapsamında düzenlenen TRT Spikeri, Yazar ve Eğitmen Hakan Urgancı'nın konuşmacı olarak katıldığı "Kendini Tanıma Sanatı" konulu konferans, ADÜ Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansa ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Adnan Meneres Üniversitesi kütüphanesi hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında kütüphanenin yeni binasına kavuşacağını müjdeledi. Binanın çağımızın gelişen teknolojilerine uygun, bilgiye daha kapsamlı ve hızlı şekilde ulaşmayı mümkün kılan, beklentileri karşılayabilen bilgi merkezi olacağını ifade etti. Prof. Dr. Bircan, "Kütüphane haftasının temelinde kitap okuma vardır. Kitaplar insanları inşa eder, insanları şekillendirir, İdeolojik alt yapılarını oluşturur ve onlara yön verir. Nasıl yaşamamız gerektiği ile ipuçları verir. Yeryüzündeki bütün kitaplar eksiktir. Biri hariç. O da Kur'an-ı Kerim. Bu yüzden Kur'an "İkra, Oku" diye başlar. Bu yüzden bizler lütfen daha fazla okuyalım, kendimizi fark edelim, kendimizi fark ettikçe güvenimiz artacak. Arttıkça da yeni şeyleri başarabileceğiz" dedi.

Açılış konuşmasının ardından ADÜ Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'nın müzik dinletisi ile devam etti.

TRT Spikeri, Yazar ve Eğitmen Hakan Urgancı okul, iş ve aile hayatında kullanabilecek çeşitli paylaşımlarda bulunurken, etkili iletişimin sırlarını beden dili ve diksiyon örneklemeleriyle sundu. Urgancı, kişinin kendisini tanımak için dış çevredense iç dünyasına yönelmesi gerektiğini vurguladı. Urgancı, katılımcılara "bağ kurun, farklı olun, tutkulu olun, okuyun, yazın" tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte Urgancı, verdiği eğitime zaman zaman öğrencileri de dâhil etti.

Keyifli sunumunun ardından Urgancı'ya ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, plaket takdim etti. Etkinliğin sonunda Kütüphaneler Arası Ödünç Verme hizmetlerini en fazla kullanan öğretim üyesi ve öğrencilere de teşekkür belgeleri verildi.

Hakan Urgancı, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Hakan Urgancı, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Hakan Urgancı, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Hakan Urgancı, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim