• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Hak-iş Ve Hizmet-iş Mensupları, Kızılcahamam’da 38. Yılını Kutladı

Hak-iş Ve Hizmet-iş Mensupları, Kızılcahamam’da 38. Yılını Kutladı
HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası'nın kısa zamanda bir mıknatıs gibi çekim merkezi oluşturarak,...

HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası'nın kısa zamanda bir mıknatıs gibi çekim merkezi oluşturarak, milyonlarca emekçinin umudu olduğunu açıkladı.

Hizmet-İş Sendikasının kuruluşunun 38. Yıldönümü etkinlikleri, Kızılcahamam Swiss International Otel'de düzenlenen bir programla gerçekleştirildi. HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ mensuplarının katıldığı 38. Yıl etkinliklerine emek dünyasının yanı sıra siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, bilim ve sanat camiası ile medya temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi. Başkanlar Kurulu ve Genel Merkez Komitelerinin toplantılarıyla başlayan etkinlikler kapsamında 38. yıl vesilesiyle Gala Yemeği verildi.

38. Gala Yemeğine,HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Kurucu ve Onursal Genel Başkanı AK Parti Eski Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Prof. Dr. Vedat Bilgin ve çok sayıda davetli katıldı.

ARSLAN: "HİZMET-İŞ MİLYONLARCA EMEKÇİNİN UMUDU OLDU"

Arslan, Hizmet-İş Sendikasının kurulduğu dönemi çatışmaların, kaosun şehirlerde kol gezdiği dönem olarak tanımlayarak, "Türkiye'nin zor günleriydi, sendikal dünyanın da parçalandığı bir dönem dönemdi. O yılların çetin şartlarında kurulan Hizmet-İş Sendikası, kurulduktan bir buçuk yıl sonra da 12 Eylül Darbesi ile karşılaştı; fakat bu zorlu süreçlerden imkanlar dahilinde değil inanmış, ideal sahibi, dava sahibi, ihlaslı ve samimi insanların çabası sonucu bugünlere gelindi. Bugün buralara geldiysek önümüze çıkartılan bütün engelleri aşarak geldik. 12 Eylül'ün ağır faturasını ödedik, zor günler yaşadık, sendikalarımız kapatıldı, yargılandık, tam kendimize gelirken 28 Şubat sürecinin ağır faturasını ödedik; ama asla geleceğe ait umutlarımızdan vazgeçmedik ve bugünlere geldik" dedi.

Hizmet-İş Sendikasının 38 yıl önce kurulmasıyla sessiz fakat anlamlı emek yürüyüşünün başladığını ifade eden Arslan, Hizmet-İş'in kısa zamanda bir mıknatıs gibi çekim merkezi oluşturarak, milyonlarca emekçinin umudu olduğunu söyledi.

"HİZMET-İŞ, TÜRKİYE'NİN İŞÇİ SENDİKALARI İÇERİSİNDE BİR NUMARA"

HİZMET-İŞ'in bir sinerji içerisinde sağlıklı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Arslan, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Geçtiğimiz Mayıs ayında yaptığımız 12. Genel Kurulumuzun teması olan "İşkolu Zirvesinden Türkiye Zirvesine" diyerek belirlediğimiz hedefe istikrarlı, güçlü ve emin adımlarla 38. Yaş Günümüzde ulaştık. Hani derler ya buğday başağı olgunlaştıkça ve dolgunlaştıkça başını eğer. Biz de bugün Hizmet-İş Sendikası olarak Türkiye'nin işçi sendikaları içerisinde, üç konfederasyon da dahil hepsinin sendikaları içerisinde bir numara olmuş bir sendika olarak mütevazi olmak da zorundayız. Bu seviyenin, bu konuma gelmenin tek bir izahı vardır: Samimiyet, irade, duruş ve kararlılık. Diğer bir ifadeyle; hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmedik. Çünkü mücadeleden vazgeçmek, hayattan vazgeçmek demektir."

TANRIVERDİ: "ÖNCE İNSAN ÖNCE EMEK"

HİZMET-İŞ Kurucu ve Onursal Genel Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ise Hizmet-İş Sendikasının 38. Kuruluş Yıldönümü için bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, "Önce İnsan Önce Emek" diyerek yola çıkan Hizmet-İş Sendikamız, doğruluğundan ve samimiyetinden hiçbir şey kaybetmeyerek kendi değerleriyle onurlu, omurgalı sendikacılığın Türkiye'de ve uluslar arası arenada nasıl yapılacağını göstererek ilklere imza attı" ifadesini kullandı.

İŞLER: "HİZMET-İŞ'İN TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SENDİKASI"

AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Hizmet-İş Sendikasının bugün buralara gelmesinin bir başarı öyküsü olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Azmedince, gayret edince, çaba sarf edince bu başarılar elde ediliyor" diyen İşler şunları kaydetti:

"Bugün çok şükür sendikal anlamında buralara ulaşmanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Hizmet-İş'in Türkiye'nin en büyük sendikası konumuna yükselmesi gerçekten çok önemli. Bu başarıları gördükten sonra yapılaması gereken tek bir şey kalıyor, şükredilerek yola devam edilecek."

YALÇIN:" HİZMET-İŞ'İN ESNAFA DOĞRU SENDİKACILIĞI ÖĞRETTİ"

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın, Hizmet-İş'in esnafa doğru sendikacılığı öğrettiğini vurgulayarak, "Hizmet-İş Sendikası, Eğitim Bir Sen'in kuruluşuna vesile olması dolayısıyla bizim için çok değerli bir yere sahiptir. İlk toplu sözleşmeye Cuma'yı sizler yazdınız; ama son Cuma'yı toplu sözleşmeye Memur-Sen ailesi yazarak tüm ülkede Cuma'nın artık yasal dayanaklarla teminat altına alındığı bir zemine vesile olduk. Bu birliktelik iyi şeylere vesile oldu ve inanıyorum ki daha iyi şeylere de vesile olacak"diye konuştu.

BİLGİN: "HİZMET-İŞ, SENDİKACILIĞI ELİTLERİN ELİNDEN KURTARDI"

, Hizmet-İş Sendikasının bugün geldiği noktanın çok önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Ankara Milletvekili Vedat Bilgin, Türkiye'de sendikacılığı elitlerin elinden kurtardığını ifade ederek, "Türkiye'de sendikacılığın tarihine kısa bir göz attığımızda bir çelişkinin olduğunu görürüz. Kendi geldikleri yere yabancılaşanların, emekçilerin taleplerine duyarsızlaşanların yönetim kadrolarında yer aldıkları ve elit bir sendikacılık yaptıkları görülmektedir. Buna karşın Hak-İş/Hizmet-İş Sendikasının hiçbir şekilde elit bir sendikacılık yapmadığını, her daim emekçinin ülke insanın yanında yer alarak demokratik bir sendikacılık yaptığını söylemek mümkün. Bu sadece sendikal anlamda değil, Hizmet-İş Sendikası Türkiye'nin bütün değerlerini benimseyerek dönüşümüne de katkı sunmaktadır" şeklinde konuştu.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, Hak-İş/Hizmet-İş Sendikasının iki önemli hususa dikkat çektiğini kaydederek şunları dedi:

"Bunlardan birincisi, Mehmet Akif İnan'ın Eğitim Bir Sen'i ilk kurduğunda "İslam'da sendika var mı?" sorusuna kendileri için cevap olduğunu, ikincisinin de, o yokluk zamanlarında Hizmet-İş Sendikasının hem gönlünü, hem kapısını, hem de on yılların tecrübesini paylaşarak kendilerine yol göstermesi."

ÜNAL: "HİZMET-İŞ SENDİKASININ ÇALIŞMALARINI BİR OKUL MAHİYETİNDE YAKINDAN TAKİP ETTİM"

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, Hak-İş'te çalıştığı dönem içerisinde olsun Hak-İş'ten ayrıldıktan sonra olsun emek mücadelesine duyarsız kalmadığını ifade ederek "Hizmet-İş Sendikasının çalışmalarını bir okul mahiyetinde yakından takip ettim. Hizmet kavramı çok önemli bir kavram, ama bu önemini de içini dolduranlardan alıyor. Bunu Hizmet-İş Sendikasının 38. Yaş Günü ile hep beraber gördük" şeklinde konuştu.

SARIEROĞLU: "HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI ÜLKEMİZİN PARLAYAN YILDIZI"

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Hak-İş ailesine mensup biri olarak çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak, "Hak-İş/Hizmet-İş Sendikası ülkemizin parlayan yıldızı. Genel Başkanımız Mahmut Arslan'ın Hizmet-İş Sendikasını devralarak 38. Kuruluş Yıldönümünde Türkiye'nin zirvesine taşımıştır. Bir o kadar da bizim bugün anlamayacağımız ama yarın Türkiye'de sendikal harekete birçok katkı sundu. Bunun da taşıyıcısı Hizmet-İş Sendikası olmuştur" değerlendirmelerinde bulundu.

ÖZKAYA: "HAK-İŞ/HİZMET-İŞ SENDİKASI'NIN 28 ŞUBAT DÖNEMİNDE BEŞLİ ÇETEYE KARŞI DURUŞU ÇOK ÖNEMLİ"

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Hizmet-İş ailesinin bir ferdi olduğunu belirterek bugün milletvekili olarak bir başka alanda yine memlekete hizmet etmenin gayreti içerisinde bulunduğunu dile getirdi. Özkaya, Hak-İş/Hizmet-İş Sendikasının 28 Şubat döneminde beşli çeteye karşı duruşunun çok önemli olduğunu ve bugün, 38. yaş gününü kutlarken bu duruşundan taviz vermediğini söyledi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, sendikal hareketle çok yakın bir şekilde kurduğu temasın Hak-İş'in kadınlara yönelik eğitim programı vesilesiyle olduğunu dile getirerek, "Mahmut Arslan ile de bu eğitimlerde tanıştım ve bundan da çok mutlu oldum. Hizmet-İş Sendikasının 38. Yaş Günü vesilesiyle bir arada bulunmaktan gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

38. YIL PASTASI KESİLDİ

Konuşmaların ardından Genel Başkanımız Arslan, protokolde yer alan konuklar ile birlikte 38. yaş günü pastasını kesti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim