• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Sakarya ilinde kutlayacak

Hak-İş, 1 Mayıs'ı Sakarya ilinde kutlayacak
Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs Günü kutlamalarını bu yıl Sakarya ilinde yapacaklarını açıkladı.

Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) Genel Başkanı Mahmut Arslan, 1 Mayıs Günü kutlamalarını bu yıl Sakarya ilinde yapacaklarını açıkladı. Arslan, "Her yıl olduğu gibi 1 Mayıs etkinliklerinin barış içinde, bir kavga, çatışma, hesaplaşma, restleşme noktasından uzak, karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde, uygun görülen ve müsait olan alanlarda 1 Mayıs Günü etkinliklerinin kutlanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum." dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Rixos Otel'de Medya Temsilcileriyle Sohbet Toplantısı düzenledi. Arslan, toplantıda 1 Mayıs Günü etkinlikleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 1 Mayıs Günü kutlamalarının değişik illerde devam ettiğini kaydeden Arslan, Türkiye'nin 81 ilinde bu kutlamaları devam ettirmek istediklerini dile getirdi. Arslan, "Bu yıl Sakarya'da inşallah 1 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda olacağız. 32 ilden konfederasyonumuza bağlı üyelerimiz bu bölgeye gelecekler. Diğer iller kendi buldukları yerlerde 1 Mayıs Gününü etkinliklerle gerçekleştirmiş olacak." diye açıkladı.

İstanbul'da Taksim'de yapılan seramonik kutlamayı bu yıl cumartesi günü Taksim'de Kazancı yokuşuna 37 yurttaşın anısına karanfil bırakarak yapacaklarını ifade eden Arslan, pazar günü ise kutlamaların yapılacağı Sakarya iline geçeceklerini ifade etti. Arslan, "İstanbul'daki kutlama programını bu vesile ile Sakarya'da gerçekleştirmiş olacağız. Her yıl olduğu gibi 1 Mayıs etkinliklerinin barış içinde, bir kavga, çatışma, hesaplaşma, restleşme noktasından uzak, karşılıklı anlayış ve hoşgörü içerisinde, uygun görülen ve müsait olan alanlarda 1 Mayıs Günü etkinliklerinin kutlanmasının daha doğru olacağını düşünüyorum. Bizim gibi düşünmeyenler olabilir, biz bunlara saygı duyarız. Bizim yaptığımız daha zahmetli ama doğru olan olduğunu düşünüyoruz." diye konuştu.

'KIDEM TAZMİNATI İLE İLGİLİ BİR TASLAK ŞU ANA KADAR BİZE ULAŞMAMIŞTIR'

1 Mayıs Birlik Mücadele Dayanışma Günü'nde gündemlerinde Kıdem Tazminatının var olduğunu hatırlatan Arslan, konuşmasına şu şekilde devam etti: "Ne hükümet tarafından, ne de başka bakanlık tarafından konfederasyonumuza kıdem tazminatı ile ilgili bir taslak, bir tasarı, bir öneri şu ana kadar ulaşmamıştır. Bu tartışmaları biz de medya üzerinden takip ediyoruz. Çeşitli çalışma ve hazırlıklardan bahsediliyor, şu ana kadar önümüze bu "hükümetin kıdem tazminatı ile ilgili taslağıdır" şeklinde bir çalışma gelmedi, sadece Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatı ile ilgili bir sunum yaptı. Slaytlarla sunum üçlü danışma üyelerine gösterildi. Ama herhangi bir taslak, bir öneri, teklifler önümüze sunulmadığı için karşı öneri hazırlama imkanımız olmadı. Çünkü önümüzde bize ulaştırılan bir teklif yok."

'TAŞERONLAŞMA SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMAKTAN ÇIKTI'

Taşeronlaşma konusu ile ilgili değerlendirmeler de yapan Arslan, sistemin artık sürdürülebilir olmaktan çıktığını söyledi. Arslan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: "Sistemin sürdürülebilirliği ortadan kalkmış, kamu maliyesi açısından büyük bir yüke dönüşmüş, emekçiler açısından gerçekten kendilerini mutlu hissetmedikleri ve hemen hemen hiçbir haklarını alamadıkları bir sistem olduğunu mutsuz olan herkesin uygun olmadığını gören bu sistemin de Türkiye'de emekçilere de haksızlık olduğunu düşündük. o yüzden biz kamudaki taşeron uygulamasını bugünkü haliyle derhal sona erdirilmesini bu sistemin çöpe atılmasını ve burada çalışan bütün emekçilerin kamuda kadrolu işçi olarak istihdam edilmesi talebimizi uzun zamandır sürdürmekteyiz."

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim